Chippen van huisdieren

Chippen van huisdieren helpt veel verdriet voorkomen.

Per jaar raken duizenden dieren thuisloos door onverwachte omstandigheden. Denk aan de “binnen” kat die per ongeluk het huis uit glipt, schrikt van het verkeer en vlucht. Zonder nog te weten waar zijn of haar thuis is, wordt in paniek naar ’n veilige haven gezocht. Dit is uiteraard maar 1 voorbeeld. Wij maken het regelmatig mee dat een kat levenloos wordt afgeleverd. Aangereden, verdronken of op andere manier om het leven is gekomen. Dieren die zonder chip bij ons binnenkomen zijn moeilijk te herenigen met de eigenaren. Dierechip bij de katn die wij kunnen helpen, zullen na genezing opgevangen worden in Dierenopvang Haarlemmermeer of in Dierenasiel Noordwijk. Hopelijk wordt dit dan de plek voor hereniging, een nieuw huis. Het chippen van honden is sinds 2014 verplicht in Europa.

Zo’n microchip is niet veel groter dan een rijstkorrel. In de chip zit een code die correspondeert met de gegevens van de eigenaar. Instanties als dierenartsen, politie, dierenambulance, asiels enz. zijn in het bezit van een CHIPREADER hiermee kunnen zij zonder het dier teveel vast te hoeven houden, het nummer aflezen. Is het chipnummer in het dier eenmaal bekend dan wordt dit in een nationale databank ingevoerd. Als vanzelf rollen dan de gegevens van de eigenaar eruit waar direct contact mee opgenomen wordt.

Het inbrengen van de chip bij huisdieren lijkt op het geven van een injectie. Vrijwel pijnloos maar wel met een dikke naald waardoor de chip onder de huid wordt opgeschoven. Bij jonge dieren chippen wij dan ook meestal in combinatie met castreren of steriliseren. chippen van de kat

chip

 

De chip blijft levenslang zitten en zal niet of nauwelijks verschuiven. De chip wordt bij ieder dier standaard ingebracht onder de huid boven het linker schouderblad.

Kosten van het inbrengen en registreren ervan vindt men op onze tarievenlijst.

Het registreren van de door ons gechipte kat doen wij en is kosteloos.

De chip is kosteloos wanneer het huisdierzorgplan is afgesloten. Ook zijn er verzekeraars die de chip volledig vergoeden. Regelmatig houden wij voordeelacties waar iedereen gebruik van kan maken.

chip bij de kat aflezen

Aflezen van de chip bij de kat