Huid & Haar

 

De maanden Oktober en November in het teken van: Huid & Haar!

Maak in deze maanden een afspraak voor een kosteloos consult en advies bij collega Rianne.

Het najaar is begonnen, de herfst is een feit. Kortom, de wintermaanden komen eraan. Dan is het uiteraard wel zo prettig wanneer je een “warme” jas aan hebt. Honden, katten en andere dieren zijn voorzien van een eigen, warme jas. Eéntje die nooit uit hoeft, niet aan mode onderhevig is en altijd past. De vacht en daaronder de huid van een dier zijn dan ook ontzettend belangrijk wanneer je het hebt over het welzijn van het dier.

Helaas komt het best vaak voor dat de jas van het dier helemaal niet meer zo comfortabel is als ie zou moeten zijn. De huid veroorzaakt dan jeuk, pijn of ontstekingen. De haren vallen uit, zitten vol met klitten of raken vervilt. Het dier ruikt een uur in de wind waardoor het baasje hem of haar liever niet meer zo dicht in de buurt wil hebben. De vacht en de huid voelen vies of vettig aan waardoor een lieve knuffel uitblijft. Pijn, jeuk en ellende…misschien ooit begonnen met een lichte irritatie of overgevoeligheid voor het één of ander.

Veel huidklachten zijn zeer gemakkelijk op te lossen.

  • Denk bijvoorbeeld aan tijdig en regelmatig ontvlooien. Jazeker! Ook in de wintermaanden. Vlooien zitten tenslotte IN huis. Omdat de temperatuur meestal zeer aangenaam is overleefd elke vlo de winter wel…
  • Vaak kunnen bepaalde voedingssupplementen al wonderen doen. Dagelijkse aanvulling op de normale voeding voorkomt huidproblemen.
  • Allergische dieren die met name via de huid reageren op bepaalde stofjes in de reguliere, commerciele, voeding zijn uiteraard enorm gebaat bij voeders die absoluut hypoallergeen zijn.
  • En dan is daar uiteraard nog de lokale hulp in de vorm van shampoos die de huid en zeker het haar een enorme booster kunnen geven.

Niet voor niets is Rianne gekozen om onze campagne:  “Huid & Haar” te leiden. Rianne is niet alleen onze collega in de kliniek maar daarbij ook onze trimster. Naast onze kliniek heeft zij haar eigen trimsalon, van alle gemakken voorzien. Als íémand erg veel ervaring heeft met Huid & Haar is het onze Rianne wel.

*Deze consulten zijn informatief en adviserend bedoelt. Wanneer medische kennis of behandeling door 1 van onze artsen wenselijk is, zullen wij hiervoor kosten in rekening moeten brengen.