Operatiebrief Hond

 
Operatiepatiënten worden verwacht op de operatieafdeling: rechts van de hoofdingang. Om alle patiënten optimaal te beschermen vragen wij eigenaren hun dier vlovrij en gevaccineerd naar ons toe te brengen. Bovendien adviseren wij u om uw hond enkele dagen tot 1 week voor de narcose te ontwormen voor een optimale gezondheidstoestand. Wij doen dat graag voor u tijdens het pre-anesthetisch onderzoek. Brengt u alstublieft uw dier precies op het afgesproken tijdstip. U laat uw hond in onze vertrouwde handen achter, waarbij we er in onderling overleg soms voor kiezen dat U erbij kunt blijven tot uw hond enigszins in slaap is gevallen. Wij bellen u als de operatie achter de rug is of spreken af dat u ons belt. Zodra de hond stabiel is mag u hem of haar op komen halen. Tot die tijd valt het dier onder onze “intensive care” waarbij u nog niet aanwezig kunt zijn. Bij langdurige opname kunt u natuurlijk wel regelmatig op bezoek komen. Bij het afhalen van uw hond dient u per PIN of contant te betalen.

Een afspraak voor deze afdeling kunt u zonder kosten tot 48 uur van tevoren afzeggen. Indien u de afspraak niet nakomt zonder af te zeggen zijn wij genoodzaakt de volledige onderzoeks- en behandelkosten aan u in rekening te brengen.

Risico van een narcose
Iedere narcose brengt een risico met zich mee! Door veel ervaring met de gebruikte moderne narcosemiddelen is dit risico bij jonge, gezonde dieren voor standaardoperaties als castraties en sterilisaties minimaal. Indien uw dier ziek is en in het kader van het onderzoek of de behandeling onder narcose gebracht moet worden is het risico uiteraard wat groter. Het blijkt dat zonder pre-anesthetisch onderzoek 2 x zoveel mensen in een narcose blijven. Daarom willen we alle patiënten lichamelijk onderzoeken voorafgaand aan een narcose. Indien uw hond niet onlangs (laatste 3 weken) door de dierenarts gecontroleerd is, vragen wij u, enkele dagen vóór de narcose, een afspraak voor een pre-anesthetisch onderzoek te maken (zie onze tarievenlijst op de website voor het tarief excl. evt benodigde nadere onderzoeken, zoals röntgenfoto’s of bloedonderzoek). Tijdens het pre-anesthetisch onderzoek kan tevens een ontstekingsremmende pijnstiller meegegeven worden om al de dag voor de operatie mee te beginnen. Dit vermindert de napijn zoveel mogelijk.

Vanaf de leeftijd van 5 jaar doen we, voorafgaand aan de narcose, bloedonderzoek naar de lever- en nierfunctie. Deze organen zijn essentieel voor het afbreken en uitscheiden van narcosemiddelen en kunnen vanaf die leeftijd minder goed gaan functioneren. Beginnende nierproblemen veroorzaken al veranderingen in de urine voordat ze met bloedonderzoek opgespoord kunnen worden. Het is verstandig om van tevoren met de dierenarts te overleggen wat het narcoserisico in uw geval inhoudt!

Nuchter:

De hond dient in verband met de narcose NUCHTER te zijn. Dit houdt in dat het dier op de dag vóór de afspraak om ± 17.30h voor het laatst mag eten. Water drinken mag wel.

Uitlaten:

uw hond dient goed uitgelaten te zijn voordat u komt. Geen urenlang rennen en vliegen maar wel even ontlast te hebben en geplast.

Na de narcose:

Belangrijk om uw hond goed warm houden! (Kruik in de mand; deken of handdoek erbij.)
Het duurt gemiddeld gesproken 2 dagen alvorens uw hond weer de oude zal zijn na de narcose. Uw hond  kan het beste aan de lijn uitgelaten worden en slechts tot het dichtstbijzijnde veldje. Laat het dier niet zwemmen de eerste 10 dagen na de narcose! ’s Avonds na de narcose mag de hond weer wat eten. Geeft u dan de helft van de normale portie en bij voorkeur nat voer (blikvoer of geweekt droog voer). Als dit goed gaat (geen braken) mag de hond de volgende dag weer normaal eten. Vers drinkwater dient altijd ter beschikking te staan. Een eerste wondcontrole is gratis. Van medicamenten en materialen en eventueel verder benodigde nabehandeling worden de kosten in rekening gebracht. Als u de indruk heeft dat uw hond na de narcose / operatie minder goed opknapt dan verwacht of als u nog aanvullende vragen heeft moet u contact met ons opnemen!

Wilt u ons laten weten wat u van onze dienstverlening vond via www.sterkliniek.tevreden.nl?
Alvast bedankt!