Vrijdag 14 april 2017 Jubileum in Hillegom!

Jubileum! 20 Jaar dierenarts op 1 en dezelfde plek!

hillegommer 14-4-199704042017

1997 Peter Prins en Lodewijk Kamps

Bij Sterkliniek Dierenartsen Hillegom/Nieuw-Vennep is 14 april 2017 een feestelijke dag. Precies die dag maar dan 20 jaar ervoor, zette Lodewijk Kamps zijn handtekening onder de overname van de Hillegomse eenmanspraktijk van dierenarts Peter Prins. Menig Hillegommer krabde zichzelf achter de oren. Peter Prins was tenslotte een gevestigde naam en wat zijn trouwe klanten betrof dé dierenarts uit de bollenstreek. Lodewijk kon als 34-jarige, jongeman zijn borst dus nat maken. De door Peter Prins “opgevoede” diereigenaren kregen ineens te maken met andere diergeneeskundige inzichten en de andere benadering van dieren en hun baasjes. De één vond het geweldig, de ander vond het maar niks. Lodewijk zou “verstrooid” zijn, er soms geen verstand van hebben en…voor ’n enkele hond zelfs “bang” zijn. Er werd heel wat afgekletst over die nieuwe dierenarts in Hillegom. Lodewijk liet zich er niet door van de wijs brengen en zette zijn streven in het optimaliseren van dierenwelzijn stug door. En langzaamaan begon dier minnend Hillegom zich te vinden in deze dierenarts. In de afgelopen 20 jaar is veel gebeurd, veranderd en verbeterd. Neem alleen al het pand. De operatiekamer zat toen aan de Weeresteinstraat en de behandelkamer aan de Maerten Tromp straat. En maar rennen door de tuin en het achterliggende woonhuis tja, dat was nou eenmaal de kortste weg… En zie wat er nu staat. 220 Vierkante meter werkruimte over 3 verdiepingen. 2005 werd overigens ook   een belangrijk jaar. Toen tekende Lodewijk opnieuw. Dit keer om de maatschap aan te gaan met Bernadette v.d

2017 Lodewijk Kamps en Bernadette van den Brink-van Schie

Brink-van Schie. Samen leiden zij al 12 jaar het 16 man tellend diergeneeskundig team en staan zij garant voor de 24uurs mentaliteit. Natuurlijk vonden er de afgelopen 20 jaar nog veel meer veranderingen plaats, daar op die plek tussen de Weerestein en Maerten-Tromp in Hillegom. Zoals dat overal gaat. Met een lach en soms een traan. Vrijdag 14 april 2017 zal dan ook bol staan van de anekdotes en ophalen van herinneringen allemaal geboren op die ene vaste plek in Hillegom. Zo zie je maar, je hoeft niet eens te verkassen om leven in de brouwerij te houden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren