4 Oktober Dierendag 2017 Verhalenwedstrijd!

Doe mee aan onze verhalenwedstrijd!4 oktober dierendag 2017!

In onze kliniek is het uiteraard alle dagen dierendag. Maar op 4 oktober Dierendag 2017 willen wij graag iets van u weten. De datum 4 oktober is uitgeroepen tot werelddierendag. Op deze mooie dag van ieder jaar wordt van iedereen op de wereld gevraagd eens stil te staan bij het welzijn en de rechten van het dier. Dit is al zo sinds 1930.

Waarom eigenlijk 4 oktober? In het plaatsje Assisi Italië komt op een mooie dag in 1182 Francesco ter wereld. Zoon uit een welgesteld gezin. Tijdens de oorlog blijkt Francesco niet zo’n hele goede soldaat, wordt gevangengenomen, gemarteld en uiteindelijk vrijgekocht door zijn vader. Door deze wijze les besluit Francesco dat e.e.a. anders moet en sluit zich aan bij een klooster. Gaandeweg krijgt hij steeds meer liefde en respect voor de wereld om hem heen en in het bijzonder de dieren.

De legende leert ons dat Broeder Francesco zelfs met dieren kan praten! Of dat helemaal waar is…laten we even in het midden maar het verhaal gaat dat hij zelfs een wolf wist te overreden niet langer een bepaalt dorp aan te vallen. Wolf en dorp leefden daarna nog lang en gelukkig naast elkaar… Uiteindelijk richt Franciscus de kloosterorde Franciscanen op.

Francesco, inmiddels Franciscus van Assisi, sterft dan op 44-jarige leeftijd op 3 oktober. Twee weken later wordt hij heilig verklaart en staat hij bekend als beschermheer van de dieren.

Dit is natuurlijk een prachtig verhaal met voor de dieren een prachtig gevolg. Tot vandaag de dag is zijn begraaf dag gekoppeld aan het lot en welzijn van het dier wereldwijd.

Net als Franciscus zijn er vandaag de dag ook genoeg mensen die dieren redden. Ondanks dat zij ooit heilig zullen worden verklaard. Zij doen dit met dezelfde compassie en respect voor het dier. En wij vinden dat hun bijzondere verhaal gedeeld zou moeten worden. Dat willen wij graag doen op 4 oktober dierendag 2017!

Wij zijn heel benieuwd op welke manier u, jij, jullie of zij ooit een dier wisten te redden uit welke situatie ook.

Laat in 5 tot 10 regels op Facebook aan ons weten hoe u, jij, jullie of zij dat voor elkaar kregen en ding mee naar een leuke prijs. Je kunt je verhaal delen op onze sterkliniek dierenartsen Hillegom pagina of op onze Kattenkliniek pagina. Op 3 oktober sluit de wedstrijd zodat we op 4 oktober een prijswinnaar kunnen kiezen.

Voor het mooiste, ontroerendste, stoerste, geweldigste verhaal hebben wij een prijzenpakketjes samengesteld.

De winnaar(s) ontvangen vanuit onze kliniek voor €50,00 diervoeder. Ongeacht voor welk dier dit is en als de winnaar er een andere/ betere bestemming voor weet mag dat uiteraard ook. Daarnaast krijgt de winnaar ons “Dierendagheld” verrassingspakketje.

Wij hopen op 4 oktober dierendag 2017 de winnaar van deze verhalenwedstrijd te mogen ontvangen in onze kliniek!

Bewaren

Bewaren