Preconsult

Huisdier aanschaffen? Maak gebruik van een preconsult.

De aanschaf van een huisdier is niet zomaar iets.Huisdier aanschaffen

Een huisdier mogen verwelkomen in je huis geeft het gevoel dat er een heel groot cadeau op komst is. Iedereen kijkt er naar uit en kan niet wachten tot het zover is. Wat kun je toch blij worden van die lieve kleine pup, dat speelse kitten of dat snoezige konijn. Het houden van huisdieren is niet zomaar iets. Huisdieren maken deel uit van het gezin en iedereen die ermee te maken krijgt voelt zich emotioneel verbonden en betrokken. Als alles goed gaat zorgt het hele gezin met veel liefde en plezier voor het dier, zolang als het mag leven. Toch zien wij als dierenkliniek de baasjes van huisdieren regelmatig met de handen in het haar wanneer het om hun huisdier gaat.

Preconsult geeft kennis over de aanschaf van huisdier(en).

Een preconsult is er voor iedereen die van plan is een huisdier aan te schaffen. Als dierenkliniek zagen wij regelmatig problemen met, van en door huisdieren. Problemen die naar onze mening voorkomen hadden kunnen worden wanneer de eigenaren de juiste kennis op hadden kunnen doen. Dankzij de preconsulten wordt het mogelijk om samen met toekomstige eigenaren te kijken naar alles wat er bij de aanschaf van een huisdier komt kijken. Wij beantwoorden met veel plezier en betrokkenheid alle vragen. Wij begrijpen als geen ander welke plek een huisdier kan innemen in het leven van mensen. Preconsulten dragen bij aan verantwoord huisdierbezit en spelen een hoofdrol in: “voorkomen is beter dan genezen”.

Voorkomen is beter dan genezen.

In deze tijd is het ontzettend makkelijk om via internet een huisdier aan te schaffen. Marktplaatsen voor pups, kittens of amalafide fokkerndere dieren zijn online makkelijk te vinden. Tussen alle online aanbieders van huisdieren zit veel kaf onder het koren. Malafide fokkers hebben gratis toegang tot de virtuele beestenmarkt die op internet floreert. Navraag leerde ons dat veel van deze sitebeheerders geen idee hebben wie de advertentie heeft geplaatst… Veel huisdieren die zijn aangeschaft via malafide fokkers krijgen te maken met problemen. Niet alleen qua gezondheid maar ook wat betreft het gedrag of de ontwikkeling. Illegale of malafide fokkers zijn er erg goed in om de drempel van het aanschaffen van huisdieren zo laag mogelijk te houden. Zo kopen er meer mensen hun dieren en levert de handel hen het meeste op. Dat hier uitermate dieronvriendelijke praktijken aan vooraf gaan krijgt de toekomstige diereigenaar natuurlijk niet te zien. Juist omdat de dieren uit dit soort dieronvriendelijke en onverantwoorde situaties komen is geen sprake van een goede start. Een goed begin is ook een goede start wat betreft verantwoord huisdierenbezit.

Wat wordt er besproken tijdens een preconsult?preconsult dierenarts

Uiteraard kan tijdens het preconsult alles besproken worden wat een toekomstig huisdiereigenaar maar wil bespreken. Daarbij mag men, van ons als dierenkliniek, verwachten dat wij betrouwbare en correcte informatie geven over de volgende zaken:

Welk ras/type huisdier zou geschikt kunnen zijn voor mijn situatie?

Waar, bij wie, koop ik een huisdier?

Een dier uit het asiel halen?

Wat zijn redelijke prijzen die voor een huisdier worden gevraagd?

Hoe weet ik of de fokker van mijn toekomstige huisdier betrouwbaar is?

Welke erfelijke eigenschappen zou mijn huisdier kunnen hebben?

Welke specifieke verzorging heeft mijn toekomstige huisdier nodig?

Hoe help ik mijn huisdier een leven lang gezond te houden?

Hoe groot is het belang van gezonde en verantwoorde voeding?

Waar kan ik terecht om mijn huisdier op te voeden, op te leiden of te trainen?

Vakantie…wat kunnen we regelen of doen?

Wat zijn de gemiddelde kosten van het houden van een huisdier?vragen beantwoorden

Hoe zit het met verzekeringen voor huisdieren?

Wanneer er nog aanvullende vragen zijn of vragen die wij niet omschreven, laat ons het gerust even weten. Wij beantwoorden met veel plezier en betrokkenheid alle vragen. Als dierenliefhebbers begrijpen wij als geen ander welke plek een huisdier kan innemen in het leven van mensen.

Informatie over huisdierenbezit vanuit onze eigen website.

Hieronder staan een aantal links die toegang geven tot onze eigen informatie over de aanschaf van huisdieren. Uiteraard wordt in een preconsult uitgebreider op de onderwerpen ingegaan.

Aanschaf Pup

Aanschaf Kitten

Aanschaf Konijnen

Tarieven diergeneeskundige zorg