Alprazolam bij vuurwerkangst van hond of kat

AlprazolamAlprazolam bij vuurwerkangst huisdier

Het middel Alprazolam is niet geregistreerd voor gebruik bij huisdieren. Hierom schrijven wij géén Alprazolam meer voor bij de hond. Onze 1e keus voor angstremmend medicijn bij vuurwerkangst bij honden is het middel Pexion.

 

Alprazolam is een angstremmend medicijn. In onze kliniek wordt dit vooral ingezet voor dieren met hevige vuurwerkangst. Wanneer Alprazolam langer gebruikt wordt kan het een wat “verslavende” uitwerking hebben. Wanneer er dan ineens gestopt wordt kunnen angstaanvallen ontstaan. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar gebruik van maximaal 3 dagen. Omdat deze angstremmer zo kort wordt gebruikt ontstaat er geen afhankelijkheid van bij het dier.

Wanneer gebruik ik Alprazolam?

Wanneer deze angstremmer uitsluitend wordt ingezet tijdens vuurwerkangst bij een matig tot gemiddeld angstig huisdier adviseren wij dit om dit op 30 en 31 december te geven. Het gaat nu om dieren die niet heel veel angst ervaren tijdens het opmerken van geknal in de dagen voor de jaarwisseling. Dieren die door alle eerdere knallen al flink nerveus of angstig zijn zullen voor het beste effect van Alprazolam al eerder op andere medicatie moeten worden gezet. Alprazolam in combinatie met Clomicalm, Telizen of Zylkene geeft het allerbeste effect.

Wordt mijn dier versuft van dit middel?

Nee, het is niet de bedoeling dat het dier versuft of verslapt vanwege de Alprazolam. Wanneer dat zo is vragen wij u contact op te nemen met onze kliniek.

Welke dosering houdt ik aan?

Voor de precieze dosering i.v.m. vuurwerkangst, afgepast op uw huisdier kunt u contact opnemen met onze kliniek. In overleg met u zullen we tot de juiste dosering komen met het meest wenselijke resultaat.