Clomicalm bij verlatingsangst en stressituaties bij de hond

ClomicalmClomicalm bij verlatingsangst bij de hond

Dit product helpt en ondersteund honden met verlatingsangst en helpt hieruit voortkomende stress te verminderen. Clomicalm wordt ook wel ingezet bij vuurwerkangst. Wanneer Clomicalm wordt ingezet om vuurwerkangst te verminderen moet minimaal 6 weken van tevoren worden gestart met de dosering. De beste resultaten worden verkregen door gelijktijdig gedragstherapie in te zetten met behulp van bijvoorbeeld een geluids CD. Dit product zal langere tijd ingezet moeten worden voor het beste resultaat. Soms wel tot 2 maanden. Wanneer men na 2 maanden gebruik nog geen verandering in gedrag of verbetering ziet mag gezegd worden dat het product in dit geval niet helpt. Wanneer wel verandering in gedrag merkbaar is, is het advies om Clomicalm langer te gebruiken. Het is niet de bedoeling dat de hond sloom of verslapt raakt van dit product.

Bijwerkingen

Clomicalm kan soms braken, verandering in de eetlust en sloomheid veroorzaken. Braken kan worden verminderd wanneer het middel met een klein beetje voer wordt gegeven.

Bij honden met hartproblemen of epilepsie is het belangrijk dat gebruik en dosering in overleg met een dierenarts voorgeschreven worden.

Dosering:

Clomicalm dient te worden toegediend in een hogere dosering i.v.m. vuurwerkangst. Wij helpen u hiermee uiteraard in onze kliniek. Belangijk is om niet in 1x te stoppen met deze dosering maar dit stapsgewijs af te bouwen in 4 tot 5 dagen. Om de ideale dosering voor uw hond te bepalen adviseren wij om even contact op te nemen met 1 van onze medewerkers.