Even voorstellen


Dierenarts Bernadette v.d Brink-v. SchieDierenarts en praktijkmanager Bernadette v.d. Brink- v. Schie

Op 3 juni 1976 werd ik geboren als vierde dochter in Hillegom, waar ik mijn vroege jeugd heb doorgebracht. Daarna groeide ik op in Haarlem en na de middelbare school was ik een grote geluksvogel te mogen starten met de  studie diergeneeskunde en naar Utrecht te verhuizen. In 2002 werd mijn droom werkelijkheid en studeerde ik af als dierenarts. Na een korte periode in Haarlem en Alkmaar als dierenarts werkzaam te zijn geweest, kwam ik terug in mijn geboorteplaats Hillegom. De omgeving, klanten en hun huisdieren, maar vooral mijn collega’s en sfeer op de kliniek bevielen zo goed, dat ik ondertussen hier wortel heb geschoten. Elke dag ga ik met groot plezier naar mijn werk, waar ik steeds opnieuw uitgedaagd, verrast en ontroerd wordt. Om dagelijks met mijn passie en liefde voor dieren te mogen werken, beschouw ik als een hele grote zege. Als dierenarts wil ik graag het verschil voor dier en eigenaar maken door goed te luisteren, te onderzoeken en samen tot de beste oplossing komen. Naast de klinische werkzaamheden in de spreekkamer en operatiekamer, heb ik mij toegelegd op de cardiologie en de echografie. Mijn thuis staat naast de kliniek en daar woon ik samen met mijn man Harco, mijn zoons Alan en Fabian, hond August en maar liefst 3 katten Jet, Liesje en Pinping. Mijn vrije tijd vul ik in samen met mijn jonge (!) gezin. We wandelen graag samen met de hond door de duinen en aan het strand. En als er dan nog tijd over is, sta ik op de tennisbaan met mijn zomerdubbelpartner Lodewijk Kamps.


Photo Corine Zijerveld (c) 2013Dierenarts Sanne Huneker

Mijn naam is Sanne Huneker en sinds januari 2014 werkzaam bij Sterkliniek Dierenartsen Hillegom en Nieuw-Vennep.
Van jongs af aan wist ik al wat ik graag wilde worden later, dierenarts! Dit bleek echter nog niet zo makkelijk. Na 3 keer uitgeloot te zijn geweest voor de studie diergeneeskunde in Utrecht, ben ik uiteindelijk in België terecht gekomen om mijn droom te verwezenlijken. Na 6 hele leuke jaren in Antwerpen en Gent mocht ik in 2008 dan eindelijk mijn diploma voor dierenarts in ontvangst nemen. De tijd in België was heel erg leuk waar ik mijn vriend Kevin, ook dierenarts, heb leren kennen. Na onze studie zijn we samen naar het noorden van Nederland vertrokken. Hier heb ik bijna 4 jaar in een hele leuke praktijk gewerkt in Zuidhorn en heel veel ervaring opgedaan. Na al die jaren van huis te zijn weggeweest zijn we in 2012 weer terug gegaan naar mijn geboortestad Haarlem. Na 2 jaar in Bloemendaal te hebben gewerkt ben ik dan nu in Hillegom terecht gekomen. Een hele leuke, gezellige en vooruitstrevende praktijk waar ik met heel veel plezier dieren en hun eigenaren zo goed mogelijk kan helpen. Mijn interesse binnen de diergeneeskunde is nog divers, ik neig het meest naar interne geneeskunde, algemene chirurgie en medische beeldvorming. Juist de veelzijdigheid van ons beroep maakt het zo leuk, elke dag is weer anders! Sinds 7 september 2014 zijn wij de trotse ouders van onze dochter Eline die op haar beurt sinds 9 augustus 2016 de “grote” zus is van onze prachtige zoon Lennart.
Graag tot ziens bij ons in de kliniek!


ster-dierenkliniek_fcz2947-corine-zijerveld-fotografiec2016-2

Dierenarts Marrit van der Meulen

Sinds klein meisje wist ik al wat ik later wilde worden, namelijk dierenarts! Met deze missie voor ogen en na één keer uitgeloot te zijn, begon ik in Utrecht de studie diergeneeskunde (specialisatie gezelschapsdieren). In de zomer van 2013 werd mijn droom werkelijkheid, ik was afgestudeerd als dierenarts! Sindsdien heb ik in verschillende klinieken gewerkt, waarvan onder andere in Utrecht, Hoorn en Alphen aan den Rijn. Sinds april 2016 mag ik het team van Sterkliniek Hillegom / Nieuw-Vennep versterken. Een warme kliniek met vele mogelijkheden om de beste behandeling van uw huisdier te realiseren. Ik heb het dan ook erg naar mijn zin en geniet elke dag dat ik de kliniek ben weer van ons mooie vak. Binnen de diergeneeskunde liggen mijn interesses bij zowel de interne geneeskunde als de chirurgie, de tandheelkunde en geneeskunde van konijnen en cavia’s. In mijn vrije tijd ga ik het liefst naar het strand om te kitesurfen, trek ik graag mijn hardloopschoenen aan of ben ik graag in gezelschap van vriend(inn)en of familie. Momenteel woon ik in Utrecht samen met mijn vriend Michiel.

Ik hoop u snel te mogen ontmoeten in Hillegom, Hoofddorp of Nieuw-Vennep!


 Praktijkmanager Melinda Meere

Melinda Meere PraktijkmanagerIk ben Melinda Meere en sinds januari 2010 werd ik toegevoegd aan het team en vervulde ik parttime de functie van administratief medewerkster. Mijn taken zijn de afgelopen jaren zo uitgebreid dat ik naast een deel administratie ook het praktijkmanagement op me heb genomen. In de afgelopen 20 jaar heb ik bij verschillende organisaties de financiële huishouding verzorgd. Toen ik als lid van het vaste klantenpanel van Sterklinieken Hillegom en Nieuw Vennep zag dat het team op zoek was naar een financieel medewerker was de keuze voor mij snel gemaakt. Het leek mij fantastisch om binnen dit leuke en professionele team te werken. Ik ben terecht gekomen in een dynamische organisatie waar de hele dag van alles gebeurt, waar vreugde afgewisseld wordt met verdriet, waar dag en nacht gewerkt wordt aan de gezondheid van allerlei dieren met de bijkomende hectiek die dit met zich mee brengt. In die ambiance voel ik me thuis en probeer ik de dierenartsen en assistenten te laten doen waar ze goed in zijn: dieren beter maken. Niets is leuker dan bezig zijn met je werk terwijl er allerlei lieve honden om je heen huppelen en zelfs op schoot liggen. Ik woon in Hillegom met mijn man Victor, dochter Dena en mijn katten Joep, Jip en Janneke. Via de praktijk is ons huis inmiddels ook het thuis van 2 lieve honden. Chihuahua Lizzy en mopshond Shelly.  In mijn vrije tijd kom ik handen tekort aan allerlei hobby’s. U zult me vast wel eens tegenkomen in een van de vestigingen, tot dan!


  Receptioniste Yvonne van Heusden

Yvonne van Heusden Receptioniste.

 Sinds 6 oktober is Yvonne weer terug bij ons in de kliniek, na een periode van drie jaar elders gewerkt tehebben als administratief medewerkster. Yvonne heeft hiervoor vijf jaar onze balie gerund en miste de gezelligheid. Het komen en gaan van eigenaren en hun huisdieren en natuurlijk haar collega’s.  Achter de balie werken is een drukke,veelzijdige en vooral een hele leuke baan waar Yvonne het eerste aanspreekpunt is van onze cliënten. Geen dag is dan ook hetzelfde en dat maakt het zo aantrekkelijk . Wat Yvon betreft is zij weer de gastvrouw van onze kliniek en zal onze cliënten en hun dieren een warm welkom heten.


Paraveterinair Petra Hoogduin

STER Petra _FCZ4087-3 nr. 006

Vanaf het moment dat deze kliniek werd overgenomen door dierenartsen Lodewijk Kamps is Petra er al werkzaam. Daarvoor werkte zij voor een andere dierenarts, overigens op dezelfde plek. Dit maak dat Petra al heel wat jaartjes hier te vinden is. Saai, ho maar. Petra houdt van uitdagingen en is dan ook steeds bezig om zichzelf te ontwikkelen. Narcose, beademing en het in de gaten houden en verzorgen van operatie en kritieke patiënten is aan haar toevertrouwd. Regelmatig volgt zij training en nascholing hiervoor. Onze uitgebreide narcose mogelijkheden zijn ook helemaal haar ding. Andere bezigheid van Petra voor onze kliniek is een deel PR. De praktijk in beeld brengen en houden is een leuke uitdaging waar Petra zich enthousiast voor inzet. Op de werkvloer is Petra coach voor haar collega paraveterinairen. Onder andere hierdoor vindt veel onderlinge communicatie plaats. Dit maakt dat banden versterken, werktechnische problemen worden opgelost en het hele team uiteindelijk als eengoed geoliede motor blijft draaien onder de vlag van deze kliniek. Achter de schermen is Petra druk met een aantal management taken en planningen.Uit pure interesse heeft Petra zich jaren geleden al gestort op het wel en wee van hondengedrag. Heeft diverse opleidingen hiervoor gevolgd binnen Nederland. Wanneer hondengedrag “problemen” geeft, geeft dit vaak ook een maatschappelijk probleem. Om die reden biedt Petra een adviserende en helpende hand wanneer men er met het hondengedrag even niet meer uitkomt. Petra is zelf in het bezit van twee, niet altijd even makkelijke, honden en begrijpt dan ook als geen ander hoe men af en toe met de handen in het haar kan zitten.


STER Conne CZF(c)2012_FCZ4195-3 nr. 003Paraveterinair Conne Bartels

In maart 2003 werd Conne Bartels loopbaan als stagiaire bij ons in de kliniek omgezet tot vaste kracht. Conne besloot daarvoor haar carrière als secretaresse om zetten in de uitdaging van paraveterinair. Vóór deze opleiding kwam ze per toeval in onze kliniek terecht als stagiaire. Op een mooie lentedag trof zij de hond van één van onze dierenartsen volledig ingestort aan in het park. Zonder aarzeling tilde zij het dier samen met de arts in haar cabrioletje en reed hen naar de kliniek. Eenmaal binnen bedacht Conne dat dit voor haar een prima stageplek kon zijn en toen de hond van de arts eenmaal gestabiliseerd was opperde zij direct haar idee. De reddende engel werd met open armen ontvangen. Conne is all round assistente met specialiteiten. Zo is tandheelkunde helemaal haar ding en op onze tandtechnische ochtenden is zij de helpende hand. Daarnaast heeft Conne zich verdiept in voedingsleer. Zij stippelt met onze cliënten de trajecten uit om hond of kat op het streefgewicht te krijgen. Voedingsanalyses en contacten onderhouden met onze voedingsproducenten is aan Conne wel besteed. Samen met haar kinderen en  katten houdt Conne er een druk bestaan op na


Paraveterinair Linda Rippens

STER Linda CZF(c)2012_FCZ3805-3 nr. 003

Voordat Linda de kans zag te solliciteren als paraveterinair werkte zij onder andere in het winkelwezen en deed een opleiding op de toeristische toer. Mede door dit laatste belandde zij in de vliegwereld als Stewardess. Heel wat anders dan dierenartsassistente zou je zeggen. Toch zit er overeenkomst in een Stewardess en een assistente. Namelijk het gevlieg! Van A naar B en weer terug, en dat is wat al onze assistentes natuurlijk ook de hele dag doen. Linda’s grote affiniteit met dieren maakte dat zij tóch besloot bij ons en andere klinieken te solliciteren. Het vliegpak dus aan de wilgen en de assistentejas er voor in de plaats. Na haar bezoek aan onze kliniek was haar keuze eigenlijk al gemaakt. Sterkliniek dierenartsen Hillegom/Nieuw-Vennep wilde ze graag als nieuwe werkplek. Waarom? De sfeer,laagdrempeligheid, de snelheid en… de leuke collega’s natuurlijk. Thuis woont Linda met drie katten, vriend Sander, zoon Justin (geboren in 2009) en dochter Vayenne (geboren in 2013). Een jong en druk gezin wat prima te combineren is met haar uitdagende taken bij ons in de Sterkliniek.


STER Rianne CZF(c)2012_FCZ4022-2 nr. 002Paraveterinair Rianne Wessels

Graag stel ik mijzelf even voor. Ik ben Rianne Wessels en werk sinds 1 april 2009 bij de Sterkliniek. Ik kwam via een stage terecht bij de praktijk. Met veel plezier en heel veel geleerd heb ik mijn stage afgerond. Na mijn stage vroegen ze mij of ik wilde blijven en komen werken als paraveterinair. Nou daar kon ik maar één antwoord op geven en dat was volmondig JA! Ik wist als klein meisje al dat ik iets met dieren ging doen, wat, dat wist ik nog niet precies. Nou dat is nu uitgekomen, inmiddels ben ik helemaal thuis op de praktijk en met veel plezier werk ik bijna fulltime op onze hoofdvestiging in Hillegom. Als all round assistente en voedingsconsulente. Ik vind het heerlijk om te zien dat dieren nadat ze ontzettend ziek waren en zelfs een paar nachtjes moesten blijven op de praktijk, ze dan gezond weer naar huis gaan. Ook geniet ik van de dankbaarheid van mens en dier. Naast mijn werk als paraveterinair ben ik de “kapster” van onze kliniek. Na een gedegen opleiding tot hondentrimster kreeg ik de ruimte naast de kliniek ter beschikking. 1 Middag per week ben ik dan ook te vinden in deze professionele dierenkapsalon.  Tot ziens bij ons in de kliniek!


Paraveterinair Jasmijn Maerten

Photo Corine Zijerveld (c) 2013

Graag stel ik mezelf even voor. Mijn naam is Jasmijn Maerten, sinds Juni 2013 mag ik deel uitmaken van dit gezellige team. Ik werd gewezen op een vacature als assistente en heb meteen gesolliciteerd! Ik heb altijd al met dieren willen werken en ik heb het hier ook erg naar mijn zin. Zelf heb ik de opleiding paraveterinair nog niet afgerond, maar bij de sterkliniek word mij ontzettend veel geleerd en heb veel plezier in de dingen die ik al wel kan. Ook doe ik mijn best op het Groenhorst college te Barneveld zodat ik mezelf over 1,5 jaarook paraveterinair mag noemen. Ik woon nog thuis, met 3 broers, 4 katten en een konijn. Het is dus altijd lekker druk! Ik moet nog ontzettend veel leren, maar ik weet zeker dat ik daarvoor op de juiste plek ben. Ik ontmoet u graag in onze kliniek!