Even voorstellen

Dierenarts Lodewijk KampsDierenarts en mede eigenaar Lodewijk Kamps

Ik ben geboren in de laatste echte koude winter die Nederland heeft gekend; de winter van ’62-’63.
Terwijl ik in mijn wiegje lag kraakte het mansdikke ijs in de grachten van Voorburg.
Een voorstadje van Den Haag.
Toen ik later in Vught, waar ik mijn gehele jeugd heb gewoond, vertelde dat ik in Voorburg was geboren keek iedereen mij verbijsterd aan.
Ik wist toen nog niet dat de instelling voor psychiatrische hulpverlening nabij Vught “Voorburg” heette. …Desalniettemin besliste ik op 11-jarige leeftijd dat ik dierenarts wilde worden.
Ik was niet op de hoogte van de zeer geringe kans om ingeloot te worden (kans van 1 op 12 !!) en hoorde vele jaren later op de jaarlijkse baneninformatieavond van een depressieve, door het leven getekende, vroeg arbeidsongeschikt geraakte dierenarts, dat het vak echt niet zo leuk was zoals we het op de TV bij dokter Vlimmen en James Herriot zagen.
Gelukkig heb ik al die negatieve beeldvorming langs me laten afglijden. Ik werd in één keer ingeloot en mocht me na zeven jaar studeren dierenarts noemen! Een droom was verwezenlijkt.
Maar ik was nog zo jong dat ik eerst even in het buitenland wilde kijken wat het vak nou daadwerkelijk inhield. Gedurende één jaar heb ik in Napels in een “clinica per cani e gatti randagii (zwerfhonden en- katten) ”, geleid door een Duitse Florence Nightingale, de eerste schreden op het diergeneeskundige vlak mogen zetten.
Na dat jaar sprak ik vloeiend Duits en Italiaans en had ik ongeveer duizend (!) honden en katten gesteriliseerd.
Terug in Nederland heb ik in vele uithoeken van het land aan het vak geroken (Spijkenisse, Arnhem, Didam, Oisterwijk, Enschede en Amersfoort) om me uiteindelijk in Hillegom te vestigen; een stap waar ik tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt van heb gehad!
Een heerlijke omgeving, een dorpse atmosfeer in een stedenrijk gebied, met heel veel mensen die ontzettend veel om hun dieren geven, hetgeen precies aansluit bij onze missie.
Het is een dagelijks genot om naar de kliniek te rijden om met ons geweldige team de dieren en hun eigenaren optimaal van dienst te gaan zijn.
Ik kom elke dag thuis met de mooiste belevenissen die mijn twee lieve dochters Nina en Suzie gretig aanhoren.
Ik zou me onmogelijk zó voor de praktijk hebben kunnen inzetten zonder de bezielende steun die mijn vrouw Ingrid mij thuis biedt. Al met al voel ik me één van de gelukkigste mensen op deze aarde.


Dierenarts Bernadette v.d Brink-v. SchieDierenarts en mede eigenaar Bernadette v.d. Brink- v. Schie

Op 3 juni 1976 werd ik geboren als vierde dochter in Hillegom, waar ik mijn vroege jeugd heb doorgebracht. Daarna groeide ik op in Haarlem en na de middelbare school was ik een grote geluksvogel te mogen starten met de  studie diergeneeskunde en naar Utrecht te verhuizen. In 2002 werd mijn droom werkelijkheid en studeerde ik af als dierenarts. Na een korte periode in Haarlem en Alkmaar als dierenarts werkzaam te zijn geweest, kwam ik terug in mijn geboorteplaats Hillegom. De omgeving, klanten en hun huisdieren, maar vooral mijn collega’s en sfeer op de kliniek bevielen zo goed, dat ik ondertussen hier wortel heb geschoten. Elke dag ga ik met groot plezier naar mijn werk, waar ik steeds opnieuw uitgedaagd, verrast en ontroerd wordt. Om dagelijks met mijn passie en liefde voor dieren te mogen werken, beschouw ik als een hele grote zege. Als dierenarts wil ik graag het verschil voor dier en eigenaar maken door goed te luisteren, te onderzoeken en samen tot de beste oplossing komen. Naast de klinische werkzaamheden in de spreekkamer en operatiekamer, heb ik mij toegelegd op de cardiologie en de echografie. Mijn thuis staat naast de kliniek en daar woon ik samen met mijn man Harco, mijn zoons Alan en Fabian, hond August en maar liefst 3 katten Jet, Liesje en Pinping. Mijn vrije tijd vul ik in samen met mijn jonge (!) gezin. We wandelen graag samen met de hond door de duinen en aan het strand. En als er dan nog tijd over is, sta ik op de tennisbaan met mijn zomerdubbelpartner Lodewijk Kamps.


Photo Corine Zijerveld (c) 2013Dierenarts Sanne Huneker

Mijn naam is Sanne Huneker en sinds januari 2014 werkzaam bij Sterkliniek Dierenartsen Hillegom en Nieuw-Vennep.
Van jongs af aan wist ik al wat ik graag wilde worden later, dierenarts! Dit bleek echter nog niet zo makkelijk. Na 3 keer uitgeloot te zijn geweest voor de studie diergeneeskunde in Utrecht, ben ik uiteindelijk in België terecht gekomen om mijn droom te verwezenlijken. Na 6 hele leuke jaren in Antwerpen en Gent mocht ik in 2008 dan eindelijk mijn diploma voor dierenarts in ontvangst nemen. De tijd in België was heel erg leuk waar ik mijn vriend Kevin, ook dierenarts, heb leren kennen. Na onze studie zijn we samen naar het noorden van Nederland vertrokken. Hier heb ik bijna 4 jaar in een hele leuke praktijk gewerkt in Zuidhorn en heel veel ervaring opgedaan. Na al die jaren van huis te zijn weggeweest zijn we in 2012 weer terug gegaan naar mijn geboortestad Haarlem. Na 2 jaar in Bloemendaal te hebben gewerkt ben ik dan nu in Hillegom terecht gekomen. Een hele leuke, gezellige en vooruitstrevende praktijk waar ik met heel veel plezier dieren en hun eigenaren zo goed mogelijk kan helpen. Mijn interesse binnen de diergeneeskunde is nog divers, ik neig het meest naar interne geneeskunde, algemene chirurgie en medische beeldvorming. Juist de veelzijdigheid van ons beroep maakt het zo leuk, elke dag is weer anders! Sinds 7 september 2014 zijn wij de trotse ouders van onze dochter Eline die op haar beurt sinds 9 augustus 2016 de “grote” zus is van onze prachtige zoon Lennart.
Graag tot ziens bij ons in de kliniek!


ster-dierenkliniek_fcz2947-corine-zijerveld-fotografiec2016-2

Dierenarts Marrit van der Meulen

Sinds klein meisje wist ik al wat ik later wilde worden, namelijk dierenarts! Met deze missie voor ogen en na één keer uitgeloot te zijn, begon ik in Utrecht de studie diergeneeskunde (specialisatie gezelschapsdieren). In de zomer van 2013 werd mijn droom werkelijkheid, ik was afgestudeerd als dierenarts! Sindsdien heb ik in verschillende klinieken gewerkt, waarvan onder andere in Utrecht, Hoorn en Alphen aan den Rijn. Sinds april 2016 mag ik het team van Sterkliniek Hillegom / Nieuw-Vennep versterken. Een warme kliniek met vele mogelijkheden om de beste behandeling van uw huisdier te realiseren. Ik heb het dan ook erg naar mijn zin en geniet elke dag dat ik de kliniek ben weer van ons mooie vak. Binnen de diergeneeskunde liggen mijn interesses bij zowel de interne geneeskunde als de chirurgie, de tandheelkunde en geneeskunde van konijnen en cavia’s. In mijn vrije tijd ga ik het liefst naar het strand om te kitesurfen, trek ik graag mijn hardloopschoenen aan of ben ik graag in gezelschap van vriend(inn)en of familie. Momenteel woon ik in Utrecht samen met mijn vriend Michiel.

Ik hoop u snel te mogen ontmoeten in Hillegom of Nieuw-Vennep!


ster-dierenkliniek_fcz2988-corine-zijerveld-fotografiec2016-2Dierenarts Puck Andriessen

Mijn naam is Puck Andriessen en ik ben sinds half oktober werkzaam in de kliniek! Ik ben afgelopen oktober 2016 tevens afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, waar ik ook nog steeds woon. Ik ben erg blij met mijn eerste baan in een fijne, kwalitatief hoogstaande kliniek als deze met een groot ervaren team als achterwacht en een ontzettend fijne en gemotiveerde klantenkring. Zolang ik me kan heugen wilde ik dierenarts worden. Als klein meisje was ik dan ook al veel bezig met het observeren van onze eigen dieren. Zo heb ik mijn vader toen ik 10 jaar was een briefje geschreven of hij misschien bij thuiskomst even naar onze cavia Selena wilde kijken want ‘ze keek sinds die ochtend een beetje suf uit haar oogjes’. Dit had ik goed gezien, want de volgende morgen lag ze dood in haar kooitje. Een geboren dierenarts zou je zeggen. Het mooiste aan ons vak tot nu toe vind ik de band tussen eigenaren en hun huisdier en onze rol als dierenarts hierin. Uiteraard staan medische zorg en liefde voor het dier op 1 maar ik vind het belangrijk om eigenaren te betrekken in het zorgplan voor hun dier en zoveel mogelijk begeleiding en steun te bieden in iedere situatie. In mijn vrije tijd cross ik graag urenlang door de bossen op mijn paard Bella, kijk ik series thuis met mijn twee katten Ted en Fee, rijd ik het land door in mijn gele kanarie (suzuki alto) om mijn vrienden te bezoeken in thuishaven Nijmegen of om een mooie Europese stad te bezichtigen met mijn vriend en mag ik graag een dansje wagen als ik daar dan nog tijd voor heb!

Ik hoop elkaar snel te ontmoeten in onze kliniek

 


Alies Hoekalies

Per 1 januari 2018 ben ik op dinsdag, donderdag en vrijdag in Sterkliniek Hoofddorp te vinden. De nieuwe locatie van Sterkliniek Dierenartsen Hillegom/Nieuw-Vennep. Ik woon in Sassenheim met mijn man en vier kinderen, onze hond Jack en de hamster Beast. De afgelopen jaren heb ik met plezier in verschillende praktijken in de omgeving gewerkt en zodoende veel ervaring opgedaan. Diergeneeskunde is een fantastisch en heel afwisselend vak waarin je veel dieren en veel mensen ontmoet, met mooie, soms grappige en soms ook verdrietige momenten. Het is een vak waarin je je hoofd en je handen moet gebruiken, en je altijd blijft leren. Zo heb ik het afgelopen jaar bijscholing gevolgd in oogheelkunde en echografie, waar ik bijzondere interesse in heb.

Ik kijk ernaar uit om U en Uw huisdieren te ontmoeten in de praktijk!


Melinda Meere PraktijkmanagerPraktijkmanager Melinda Meere

Ik ben Melinda Meere en sinds januari 2010 werd ik toegevoegd aan het team en vervulde ik parttime de functie van administratief medewerkster. Mijn taken zijn de afgelopen jaren zo uitgebreid dat ik naast een deel administratie ook het praktijkmanagement op me heb genomen. In de afgelopen 20 jaar heb ik bij verschillende organisaties de financiële huishouding verzorgd. Toen ik als lid van het vaste klantenpanel van Sterklinieken Hillegom en Nieuw Vennep zag dat het team op zoek was naar een financieel medewerker was de keuze voor mij snel gemaakt. Het leek mij fantastisch om binnen dit leuke en professionele team te werken. Ik ben terecht gekomen in een dynamische organisatie waar de hele dag van alles gebeurt, waar vreugde afgewisseld wordt met verdriet, waar dag en nacht gewerkt wordt aan de gezondheid van allerlei dieren met de bijkomende hectiek die dit met zich mee brengt. In die ambiance voel ik me thuis en probeer ik de dierenartsen en assistenten te laten doen waar ze goed in zijn: dieren beter maken. Niets is leuker dan bezig zijn met je werk terwijl er allerlei lieve honden om je heen huppelen en zelfs op schoot liggen. Ik woon in Hillegom met mijn man Victor, dochter Dena en mijn katten Joep, Jip en Janneke. Via de praktijk is ons huis inmiddels ook het thuis van 2 lieve honden. Chihuahua Lizzy en mopshond Shelly.  In mijn vrije tijd kom ik handen tekort aan allerlei hobby’s. U zult me vast wel eens tegenkomen in een van de vestigingen, tot dan!


Yvonne van Heusden Receptioniste.Receptioniste Yvonne van Heusden

Sinds 6 oktober is Yvonne weer terug bij ons in de kliniek, na een periode van drie jaar elders gewerkt te hebben als administratief medewerkster. Yvonne heeft hiervoor vijf jaar onze balie gerund en miste de gezelligheid. Het komen en gaan van eigenaren en hun huisdieren en natuurlijk haar collega’s.  Achter de balie werken is een drukke,veelzijdige en vooral een hele leuke baan waar Yvonne het eerste aanspreekpunt is van onze cliënten. Geen dag is dan ook hetzelfde en dat maakt het zo aantrekkelijk . Wat Yvon betreft is zij weer de gastvrouw van onze kliniek en zal onze cliënten en hun dieren een warm welkom heten.


STER Petra _FCZ4087-3 nr. 006Paraveterinair Petra Hoogduin

Vanaf het moment dat deze kliniek werd overgenomen door dierenartsen Lodewijk Kamps is Petra er al werkzaam. Daarvoor werkte zij voor een andere dierenarts, overigens op dezelfde plek. Dit maakt dat Petra al heel wat jaartjes hier te vinden is. Saai, ho maar. Petra houdt van uitdagingen en is dan ook steeds bezig om zichzelf te ontwikkelen. Narcose, beademing en het in de gaten houden en verzorgen van operatie en kritieke patiënten is aan haar toevertrouwd. Regelmatig volgt zij training en nascholing hiervoor. Onze uitgebreide narcose mogelijkheden zijn ook helemaal haar ding. Andere bezigheid van Petra voor onze kliniek is een deel PR. De praktijk in beeld brengen en houden is een leuke uitdaging waar Petra zich enthousiast voor inzet. Op de werkvloer is Petra coach voor haar collega paraveterinairen. Onder andere hierdoor vindt veel onderlinge communicatie plaats. Dit maakt dat banden versterken, werktechnische problemen worden opgelost en het hele team uiteindelijk als een goed geoliede motor blijft draaien onder de vlag van deze kliniek. Achter de schermen is Petra druk met een aantal management taken en planningen.

Uit pure interesse heeft Petra zich jaren geleden al gestort op het wel en wee van hondengedrag. Heeft diverse opleidingen hiervoor gevolgd binnen Nederland. Wanneer hondengedrag “problemen” geeft, geeft dit vaak ook een maatschappelijk probleem. Om die reden biedt Petra een adviserende en helpende hand wanneer men er met het hondengedrag even niet meer uitkomt. Petra is zelf in het bezit van twee, niet altijd even makkelijke, honden en begrijpt dan ook als geen ander hoe men af en toe met de handen in het haar kan zitten.


STER Conne CZF(c)2012_FCZ4195-3 nr. 003Paraveterinair Conne Bartels

In maart 2003 werd Conne Bartels loopbaan als stagiaire bij ons in de kliniek omgezet tot vaste kracht. Conne besloot daarvoor haar carrière als secretaresse om zetten in de uitdaging van paraveterinair. Vóór deze opleiding kwam ze per toeval in onze kliniek terecht als stagiaire. Op een mooie lentedag trof zij de hond van één van onze dierenartsen volledig ingestort aan in het park. Zonder aarzeling tilde zij het dier samen met de arts in haar cabrioletje en reed hen naar de kliniek. Eenmaal binnen bedacht Conne dat dit voor haar een prima stageplek kon zijn en toen de hond van de arts eenmaal gestabiliseerd was opperde zij direct haar idee. De reddende engel werd met open armen ontvangen. Conne is all round assistente met specialiteiten. Zo is tandheelkunde helemaal haar ding en op onze tandtechnische ochtenden is zij de helpende hand. Daarnaast heeft Conne zich verdiept in voedingsleer. Zij stippelt met onze cliënten de trajecten uit om hond of kat op het streefgewicht te krijgen. Voedingsanalyses en contacten onderhouden met onze voedingsproducenten is aan Conne wel besteed. Samen met haar kinderen en  katten houdt Conne er een druk bestaan op na.


STER Linda CZF(c)2012_FCZ3805-3 nr. 003Paraveterinair Linda Rippens

Voordat Linda de kans zag te solliciteren als paraveterinair werkte zij onder andere in het winkelwezen en deed een opleiding op de toeristische toer. Mede door dit laatste belandde zij in de vliegwereld als Stewardess. Heel wat anders dan dierenartsassistente zou je zeggen. Toch zit er overeenkomst in een Stewardess en een assistente. Namelijk het gevlieg! Van A naar B en weer terug, en dat is wat al onze assistentes natuurlijk ook de hele dag doen. Linda’s grote affiniteit met dieren maakte dat zij tóch besloot bij ons en andere klinieken te solliciteren. Het vliegpak dus aan de wilgen en de assistentejas er voor in de plaats. Na haar bezoek aan onze kliniek was haar keuze eigenlijk al gemaakt. Sterkliniek dierenartsen Hillegom/Nieuw-Vennep wilde ze graag als nieuwe werkplek. Waarom? De sfeer, laagdrempeligheid, de snelheid en… de leuke collega’s natuurlijk. Thuis woont Linda met drie katten, vriend Sander, zoon Justin (geboren in 2009) en dochter Vayenne (geboren in 2013). Een jong en druk gezin wat prima te combineren is met haar uitdagende taken bij ons in de Sterkliniek.


STER Rachel CZF(c)2012_FCZ4141-3 nr. 003Paraveterinair Rachel Scheuldermann

Vanaf juli 2006 is Rachel werkzaam in ons team. Wat Rachel betreft had zij al veel eerder op een vacature van ons willen reageren, maar steeds was daar het familie bedrijf wat haar ook hard nodig had. Toch trok ze uiteindelijk de stoute schoenen aan en besloot, nu of nooit, bij ons te beginnen. De inwerkperiode kon wat haar betrof van start. Het hele team van “oude rotten” hielp haar de kneepjes van het vak bij te brengen en al snel startte ze daarnaast met de opleiding tot paraveterinair; een flinke klus naast haar werk en moederschap! Een flinke beet van een kat in één van haar eerste weken zorgde voor ’n stevige “ontgroening”. Gewapend met steeds meer kennis en ervaring helpt zij arts, patiënt, cliënt en collega de afspraken door. Ook assisteert Rachel zorgzaam en zorgvuldig op onze opname en operatie afdeling. In 2009 heeft zij haar opleiding voltooid en succesvol afgesloten als gediplomeerd paraveterinair. Röntgenologie heeft haar speciale interesse. Sinds 2014 is Rachels werkterrein uitgebreid vanwege haar opleiding tot gedragsdeskundige wanneer het gaat om kattengedrag. Inmiddels heeft Rachel het diploma Kattengedragsdeskundige op zak en kan men bij haar terecht wanneer kattengedrag een probleem is geworden.  Haar werk is haar hobby en combineert Rachel met de liefhebbende zorg voor haar gezinnetje; haar dochter Devi, kat Moos en haar onverbeterlijke “tekkelduo” Bram en Max die doorgaans voor nogal wat leven in de brouwerij zorgen .


STER Lisa CZF(c)2012_FCZ4293-3 nr. 003Paraveterinair Lisa Hoogervorst

Paraveterinair Lisa Hoogervorst is per 1 april 2008 ons team komen versterken. Lisa volgde de opleiding voor paraveterinair aan het Wellant College in Aalsmeer en had net haar eerste leerjaar afgerond. Tijdens haar stage periode in deze opleiding bij onze kliniek beviel haar inbreng zo goed dat aan Lisa een contract werd aangeboden. De goede werksfeer, vooruitstrevendheid en dynamiek van onze kliniek maakte dat Lisa ons voorstel graag aannam. Lisa is april 2012 geslaagd voor haar opleiding dierenartsassistente paraveterinair. Ze heeft alle kneepjes van het vak geleerd. Van balie-assistente tot ok-assistente. Privé  is Lisa druk met haar eigen beestenboel. Zo heeft zij de “narrige” Jack Russel Charlie van haar moeder overgenomen en voor hem speelkameraadje Mats in huis gehaald. Mats is een dolle dame van het ras; Bull Terrier met een kleine voorgeschiedenis.  Lisa is in het trotse bezit van een behoorlijke tuin waar het aardig druk begint te worden. Een toom kippen zorgt voor gezelligheid en eitjes en de twee minivarkentjes vooral voor veel hilariteit. Gelukkig is Lisa’s vriend Niels net zo gek van dieren als zij en samen runnen zij dan ook deze kleine boerderij.


STER Rianne CZF(c)2012_FCZ4022-2 nr. 002Paraveterinair Rianne Wessels

Graag stel ik mijzelf even voor. Ik ben Rianne Wessels en werk sinds 1 april 2009 bij de Sterkliniek. Ik kwam via een stage terecht bij de praktijk. Met veel plezier en heel veel geleerd heb ik mijn stage afgerond. Na mijn stage vroegen ze mij of ik wilde blijven en komen werken als paraveterinair. Nou daar kon ik maar één antwoord op geven en dat was volmondig JA! Ik wist als klein meisje al dat ik iets met dieren ging doen, wat, dat wist ik nog niet precies. Nou dat is nu uitgekomen, inmiddels ben ik helemaal thuis op de praktijk en met veel plezier werk ik bijna fulltime op onze hoofdvestiging in Hillegom. Als all round assistente en voedingsconsulente. Ik vind het heerlijk om te zien dat dieren nadat ze ontzettend ziek waren en zelfs een paar nachtjes moesten blijven op de praktijk, ze dan gezond weer naar huis gaan. Ook geniet ik van de dankbaarheid van mens en dier. Naast mijn werk als paraveterinair ben ik de “kapster” van onze kliniek. Na een gedegen opleiding tot hondentrimster kreeg ik de ruimte naast de kliniek ter beschikking. 1 Middag per week ben ik dan ook te vinden in deze professionele dierenkapsalon.  Tot ziens bij ons in de kliniek!


Photo Corine Zijerveld (c) 2013Paraveterinair Jasmijn Maerten

Graag stel ik mezelf even voor. Mijn naam is Jasmijn Maerten, sinds Juni 2013 mag ik deel uitmaken van dit gezellige team. Ik werd gewezen op een vacature als assistente en heb meteen gesolliciteerd! Ik heb altijd al met dieren willen werken en ik heb het hier ook erg naar mijn zin. Zelf heb ik de opleiding paraveterinair nog niet afgerond, maar bij de sterkliniek word mij ontzettend veel geleerd en heb veel plezier in de dingen die ik al wel kan. Ook doe ik mijn best op het Groenhorst college te Barneveld zodat ik mezelf over 1,5 jaar ook paraveterinair mag noemen. Ik woon nog thuis, met 3 broers, 4 katten en een konijn. Het is dus altijd lekker druk! Ik moet nog ontzettend veel leren, maar ik weet zeker dat ik daarvoor op de juiste plek ben. Ik ontmoet u graag in onze kliniek!Sasha de GraafParaveterinair Sasha de Graaf

Mjin naam is Sasha de Graaf en stel me graag even voor. Ooit rondde ik met succes mijn opleiding tot secretaresse af. Vervolgens ontdekte ik dat mijn échte passie toch bij de dieren en hun baasjes lag. Het leuke van het werken met dieren is gewoonweg dat niet één dag hetzelfde is. En zo kwam ik in 2001 bij dierenarts René Jansen in dierenartspraktijk Overbos te Hoofddorp terecht. Met veel plezier heb ik daar in al die jaren de fijne kneepjes van het vak paraveterinair  geleerd en uitgeoefend. Thuis in Vijfhuizen, deel ik de zorg over hond Juna, kat Bommel en onze 2 ratjes met mijn man en onze zoon. Per januari 2018 is dierenartspraktijk Overbos overgedragen aan Sterkliniek Dierenartsen Hillegom BV. Mijn voormalige werkgever kan hierdoor genieten van zijn welverdiende pensioen.Toen mij gevraagd werd of ik het leuk vond om met de praktijk “mee te verhuizen” heb ik volmondig ‘ja’ gezegd. Het grootste gedeelte van de tijd zal ik te vinden zijn op de locatie Sterkliniek Dierenartsen Hoofddorp. Op die manier blijf ik een vertrouwd gezicht voor onze cliënten die al op deze plek kwamen. Ik heb ontzettend veel zin in deze best grote verandering waarin ik alle vertrouwen heb.  Graag tot ziens in onze kliniek!