Feliway Classic verdamper voor de kat

Feliway Classic verdamper brengt rust voor de katFeliway verdamper voor de kat

De Feliway Classic verdamper is een apparaatje dat rustgevende feromonen verspreidt. De verdamper is geschikt voor ruimten tot 70 vierkante meter. Deze feromonen verspreiden een geur die alleen voor katten te herkennen is en niet voor de mens. Feromonen worden vaker gebruikt om comfortabele situaties na te bootsen voor dieren. Feromonen worden door de kat zelf bijvoorbeeld al aan het baasje afgegeven zodra hij of zij kopjes geeft.

Veilig en geborgen voelen.

Als een kat zich veilig voelt, zul je zien dat hij met zijn kop langs het meubilair wrijft. De kat markeert zo zijn territorium als veilig en vertrouwd. De afwezigheid van deze vertrouwde markeringen zou leiden tot een groter gevoel van onrust. Voor ieder individu is het belangrijk zich geborgen te voelen dus ook voor de kat. Feliway helpt hierbij.
Feliway helpt katten om te gaan met stresssituaties, stopt ongewenst kattengedrag en zorgt voor een harmonieuze omgeving voor jou en je kat. De verdamper van Feliway is daarom zeer goed inzetbaar tijdens de aanloop naar de jaarwisseling.

Hoe werkt de Feliway Classic verdamper.

De verdamper is in de vorm van een stekker en dient in het stopcontact te worden geplaatst. Op de stekker zit een reservoir met daarin de feromoon houdende vloeistof. Door opwarming via het verwarmingselement worden deze feromonen door de lucht meegenomen en vullen, terwijl alleen de kat dat merkt…de ruimte. De vloeistof in het reservoir zal uiteindelijk bijna helemaal verdampen.  Dan zijn er uiteraard navulflacons bij ons verkrijgbaar. Let er wel op dat de verdamper op tijd wordt voorzien van een nieuw gevuld reservoir.

Hoe lang gaat de Feliway Classic verdamper mee.

Gemiddeld zo’n 30 dagen. Controleer wel regelmatig of er nog voldoende vloeistof in het reservoir staat. De Feliway verdamper zal iets warm aanvoelen. Dit komt door het verwarmingselement. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de verdamper heet aanvoelt of onaangenaam begint te ruiken. Wilt u meer informatie over de Feliway verdamper of andere producten die kunnen helpen bij bijvoorbeeld ongewenst kattengedrag of stress bij de kat?