Katten informatieavond!

Kattenkliniek Hillegom organiseert Kattkatten info avond hillegomen Info avond.

Op deze gezellige katten informatieavond nodigen wij alle kattenliefhebbers uit om mee te delen in onze katten kennis en -kunde. De avond wordt gehouden in Hotel Flora te hillegom. De avond wordt ingevuld met actuele, deskundige en professionele presentaties. Deze avond wil je niet missen! Deze avond is een initiatief van de enige échte kattenkliniek in de wijde omtrek.

Wat mag men verwachten deze avond…

 • Bernadette van den Brink – van Schie opent deze avond. Als mede oprichter van de kattenkliniek en bevlogen dierenarts in Hillegom heet ze alle bezoekers een warm welkom. Tijdens haar openingsgesprek introduceert zij de deelnemers van het programma van deze avond.
 • In de presentatie van Petra Hoogduin is te zien hoe belangrijk het is voor het welzijn en de gezondheid van de kat om ontvangen te worden in deze speciale kliniek. Een ruimte waar alleen de kat en het baasje naar binnen mag. Eigenlijk komt er dus, spreekwoordelijk gezien, geen hond. En dat is dan ook precies wat we willen! Aan het eind van deze korte presentatie over de kattenkliniek zal duidelijk zijn waarom we gewoonweg niet meer zonder kunnen. En waarom wij het certificaat als Cat Friendly Clinic hebben mogen ontvangen.
 • Wij hebben kattengedragsdeskundige Eine Teygeler uitgenodigd om ons wat wijzer te maken over kattengedrag. Met haar ervaring als spreekster op grote congressen en ontwikkelaar van lesmateriaal voor opleidingen over dierengedrag leek zij ons de aangewezen persoon. Als kliniek zien wij dagelijks hoe belangrijk het is om kennis te hebben van het gedrag van dieren. Het kan dan ook nooit kwaad om meer te weten te komen over het gedrag van de kat in huis. Zeker niet wanneer je beseft dat deze kennis helpt om ongemak of stress bij de kat te herkennen en hier iets aan te doen. Eline legt op deze avond graag uit hoe we kunnen weten wanneer het leven er voor de kat wat minder rooskleurig uitziet. En…hoe de kat weer happy wordt.
 • De avond wordt afgesloten door Lodewijk Kamps. Mede oprichter van de Kattenkliniek en al jarenlang bekend als dierenarts in Hillegom én schrijver van de allerleukste columns over het vak. Hij zal met een kort verhaal alle aanwezigen blij verrassen met zijn humoristische  inslag.

Kattengedragsdeskundige Eline Teygelerkattengedrag in hillegom

Drs. Eline Teygeler is afgestudeerd sociaal psycholoog. Aan de Universiteit van Utrecht maakte zij een zijstap van mensengedrag naar dierengedrag. Zij heeft haar opleiding ‘Gedragstherapie hond’ voltooid bij DogVision/ Van Hall Instituut. Eline heeft zich daarnaast gespecialiseerd (en geschoold) in het oplossen van probleemgedrag bij andere huisdieren. Naast de werkzaamheden als gedragstherapeut voor dieren houdt Eline zich bezig met het verzorgen van lessen in dierengedrag voor Tinley Opleidingen en andere MBO/HBO instellingen. Als coördinator Opleidingen van Tinley houdt zij zich bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal over gedragstherapie, training en gedragsmodificatie.

Praktische informatie en Tickets:

 • De tickets of toegangskaartjes zijn verkrijgbaar voor €8,00 bij 1 van onze balies in Hillegom, Hoofddorp of Nieuw-Vennep.ticket congres def
 • Tickets zijn ook per mail te bestellen via: hillegom@sterkliniek.nl, afrekenen doet u dan aan de deur bij Hotel Flora.
 • Tickets kunnen op de avond zelf bij Hotel Flora aan de deur worden gekocht.
 • Locatie: Hotel Flora Hoofdstraat 55 2181 EB Hillegom tel: 0252-515100

Programma:

 • 19.00h Zaal open en ontvangst met koffie & thee.
 • 19.30h Aanvang programma met Bernadette van den Brink-van Schie
 • 19.45h Presentatie over de Kattenkliniek
 • 20.00h Eline Teygeler over stress en ongemak bij de kat
 • 20.45h Pauze met hapje en een drankje en tijd voor vragen.
 • 21.00h Eline Teygeler 2e deel lezing over stress en ongemak bij de kat.
 • 21.30h Lodewijk Kamps met één van zijn bijzondere verhalen.