Katten informatieavond!

Informatieavond over katten was groot succes!

Wat was het ontzettend leuk op deze katten informatieavond. Allemaal kattenliefhebbers bij elkaar. Leuke mensen, die net als wij, geen genoeg kunnen krijgen van het wel en wee van de kat. Een kat blijft toch een bijzonder dier. En dat katten bijzonder zijn werd ons deze avond wederom duidelijk gemaakt.

Wat kon men verwachten deze avond…47024054_2315390168694198_6411199400449671168_n

  • Bernadette van den Brink – van Schie opende deze avond. Als mede oprichter van de kattenkliniek en bevlogen dierenarts in Hillegom heette ze iedereen een warm welkom. In haar presentatie liet ze zien hoe lang de kat al belangrijk is voor de mensheid. En..hoe de kat tijdenlang verjaagd en gevreesd werd. Simpelweg omdat de kat geassocieerd werd met…heksen! Ook liet Bernadette zien welke “afgedankte” katten ons eigen team inmiddels opnam in de eigen gezinssituatie.
  • “Kattenkliniek in beeld” van Petra Hoogduin liet het belang van een kattenkliniek zien. En…waarom we niet meer zonder kunnen. Een ruimte waar “geen hond komt…” En dat is dan ook precies wat we willen! In deze presentatie werd uitgelegd waarom deze kattenkliniek het certificaat “Cat Friendly Practice” mocht ontvangen.
  • Kattengedragsdeskundige Eine Teygeler liet aan de hand van een duidelijke presentatie zien hoe we het gedrag van de kat beter kunnen lezen. Hoe weet je tenslotte wanneer het leven er voor de kat wat minder rooskleurig uitziet. En…hoe de kat weer happy wordt.
  • De avond werd afgesloten door Lodewijk Kamps. Mede oprichter van de Kattenkliniek en al jarenlang bekend als dierenarts in Hillegom én schrijver van de allerleukste columns over het vak. Zijn prachtige verhaal vol humor vertelde luid en duidelijk welke rol een kat in het gezin kan en mag spelen.

Kattengedragsdeskundige Eline Teygelerkattengedrag in hillegom

Drs. Eline Teygeler is afgestudeerd sociaal psycholoog. Aan de Universiteit van Utrecht maakte zij een zijstap van mensengedrag naar dierengedrag. Zij heeft haar opleiding ‘Gedragstherapie hond’ voltooid bij DogVision/ Van Hall Instituut. Eline heeft zich daarnaast gespecialiseerd (en geschoold) in het oplossen van probleemgedrag bij andere huisdieren. Naast de werkzaamheden als gedragstherapeut voor dieren houdt Eline zich bezig met het verzorgen van lessen in dierengedrag voor Tinley Opleidingen en andere MBO/HBO instellingen. Als coördinator Opleidingen van Tinley houdt zij zich bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal over gedragstherapie, training en gedragsmodificatie.

Vervolg of herhaling?

Gezien het succes van deze avond is de kans groot dat wij volgend jaar absoluut een soortgelijke avond zullen organiseren. Dit keer was het aantal kaarten beperkt maar gezien de opkomst en de vraag ernaar zal dit in de toekomst wellicht anders worden. Ook wij hadden vooraf niet kunnen bedenken dat onze katten informatie avond zo’n groot succes zou worden. Zodra we de nieuwe plannen klaar hebben zullen we dit zeker naar buiten brengen via Social Media en deze website. Houdt deze pagina daarom goed in de gaten of…volg ons op Facebook.