Kattengedragstherapeut Rachel Scheuldermann

Kattengedrag en Rachelkattengedragstherapeut Rachel Scheuldermann

Kattengedragstherapie, nodig of niet…? Hoe leuk, ondeugend, nieuwsgierig, gezellig en grappig kattengedrag ook kan zijn, soms kan het ons ook wanhopig maken. Dan is de inzet van een kattengedragstherapeut zeer waardevol. Zowel voor de kat als voor de verzorger(s). In onze kliniek doen wij voor probleem of niet wenselijk gedrag van de kat graag een beroep op Rachel Scheuldermann.

Basis van het gedrag is wild gedrag

Onze huiskat staat dicht bij zijn wilde voorouders en vertoont nog veel gedrag welke nuttig is in een wilde en vrije omgeving. Het kan echter in huiselijke kring erg onwenselijk gedrag zijn, denk aan sproeien, agressie, krabben aan de meubels, angst of vechtpartijen wanneer er meerdere katten in huis zijn. Het is mogelijk dat dit gedrag onder controle komt door kleine aanpassingen, maar in sommige gevallen is er meer gedegen onderzoek nodig om de oorzaak van het gedrag te achterhalen. Wanneer de kat onderzocht is en medische problemen zijn uitgesloten helpt en adviseert kattengedragstherapeut Rachel Scheulderman om probleemgedrag onder controle te krijgen.

Over Rachel Scheuldermann:

Kattengedragsdeskundige- en therapeute Rachel Scheulderman werkt al vele jaren als paraveterinair in onze kliniek. Sinds 2014 is Rachels werkterrein uitgebreid vanwege haar opleiding tot gedragsdeskundige wanneer het gaat om kattengedrag. Inmiddels heeft Rachel het diploma Kattengedragsdeskundige op zak en kan men bij haar terecht wanneer kattengedrag een probleem is geworden.  Haar werk is haar hobby en combineert Rachel met de liefhebbende zorg voor haar gezinnetje; haar dochter Devi, kat Moos en haar onverbeterlijke “tekkelduo” Bram en Max die doorgaans voor nogal wat leven in de brouwerij zorgen . Zij helpt eigenaren/verzorger(s) voor wie het gedrag van hun kattenhuisgenoot een probleem vormt. Het is belangrijk dat de verzorger(s) van de kat goed gemotiveerd zijn. Zonder goede motivatie zal de therapie aanzienlijk minder succesvol zijn. Verzorger(s) die willen dat het gedrag van het dier veranderd zullen zelf aan de slag moeten met de adviezen die gegeven worden. Rachel begeleid hierin waar ze kan.

Kosten gedragstherapie voor de kat:

Voor korte vragen en eenduidige antwoorden is zij telefonisch te spreken. Voor uitgebreidere vraagstukken en observatie aan huis maakt zij graag een afspraak.

De kosten voor een telefonisch gedragsconsult van ca. 15 minuten bedraagt €21,00

De kosten voor een consult/visite aan huis bedraagt: €131,00

In onze kattenkliniek kunt u terecht voor alle informatie over kattengedragstherapie en hulpmiddelen.