Lasertherapie bij huisdieren breed inzetbaar.

Lasertherapie:Laserapparaat huisdieren

Lasertherapie is een zeer fijne en moderne manier om het lichaam te laten herstellen en pijnvrij te krijgen. Lasertherapie is makkelijk toe te dienen en daarom bij huisdieren goed inzetbaar. Het is pijnloos, er komt geen stress bij kijken en draagt enorm bij aan het herstel van het lichaam. Lasertherapie wordt bij huisdieren als aanvullende of enige behandeling ingezet.

Hoe werkt lasertherapie?

Bij lasertherapie wordt gebruik gemaakt van sterke, gebundelde lichtstralen. Deze lichtbundel waaiert niet uit zoals bij normaal licht. Het gaat om een sterk geconcentreerde lichtstraal. Deze lichtstraal bevat enorm veel energieke kracht. Hierdoor wordt het mogelijk om tot diep in het lichaam binnen te dringen. De straling van laserlicht komt tot in de cel.

Wat doet lasertherapie?

Herstellen van cellen:

Het belangrijkste proces wat plaatsvindt tijdens een laserbehandeling is toename van de energierijke stof ATP. Deze stof zorgt voor energie in cellen. Hoe meer ATP in een cel beschikbaar is, hoe groter het herstel van de cel is. Doordat er zoveel energie in de cel zit wordt het makkelijker om beschadigingen te overwinnen.

Verbeteren van de doorbloeding en stimuleren van lymfesysteem:Lasertherapie kat

Afvalstoffen worden via de bloedbaan en het lymfesysteem uitgescheiden. Wanneer doorbloeding optimaal is zal ontstaat snellere afvoer. Ook het activeren van het lymfesysteem helpt enorm bij de afvoer van afvalstoffen. Resultaat van goede doorbloeding en goed werkend lymfesysteem is vermindering van zwellingen. Met name bij ontstekingen is dit een aangename bevinding. Zwelling door ontsteking kunnen zeer pijnlijk zijn.

De stimulerende werking van laserlicht zorgt ook voor extra aanmaak van endorfines. Deze lichaamseigen pijnstiller zorgt uiteraard voor vermindering van pijn. Vermindering van pijn zorgt op haar beurt weer voor een vlottere genezing. Lasertherapie heeft dan ook een uitstekende pijnstillende werking.

Gebleken is dat wanneer laserlicht wordt gebruikt het afweersysteem wordt versterkt.Het heeft dan ook een ontstekingsremmende functie. Als laatste willen we nog noemen dat laserlicht duidelijk invloed heeft op de aanmaak van nieuw bindweefsel. Het geeft het lichaam hiermee de kans om oud letsel te vernieuwen. Dit geldt ook voor spier en peesweefsel.

Wanneer maak je gebruik van lasertherapie?Lasertherapie hond

Lasertherapie is voor veel aandoeningen inzetbaar. De veelzijdigheid ervan is groot. Hieronder een aantal voorbeelden.

  • Wondbehandelingen. Ook direct na operaties om operatiewonden sneller te laten herstellen.

  • Huidaandoeningen.

  • Artrose.

  • Stijfheid of pijn bij beweging. Kreupelheid, peesblessures, zenuwbeschadigingen.

  • Oorontsteking, ter vermindering van pijn.

  • Oedeem of vochtophopingen onder de huis. Bloeduitstortingen.

  • Botbreuken

Hoe gaat het in zijn werk?Lasertherapie bij artrose

Uiteraard hebben wij eerst een indicatie nodig om lasertherapie in te zetten. Hiervoor komt men op consult of wordt lasertherapie al ingezet als aanvullende behandeling op…

Het geven van de lasertherapie kost niet veel tijd. Door de sterke straling van het licht wordt de laserstraal zeer korte perioden op bepaalde plaatsen buiten het lichaam gebruikt.

Het dier moet wel even stil zitten. Onze ervaring is dat dieren lasertherapie over het algemeen als zeer prettig ervaren. De behandelingen vinden dan ook altijd zonder narcose plaats. De behandelingen worden gegeven in onze spreekkamers in onze locatie te Hillegom.

De laserstraling straalt door de huid heen naar het wenselijk gebied. Hiervoor hoeft geen haar weggeschoren te worden. Het dier hoeft ook niet voorbehandeld met desinfectie middelen.

De therapie wordt veelal uitgevoerd door onze paraveterinairen.Ontspanning lasertherapie