Senioren Consult voor hond en kat 2018

Oudere dieren…seniorenconsult kat

Het senioren consult, speciaal voor onze oudere dieren helpt mee aan de kwalitatief goede oude dag. We hebben het vaak niet eens echt door maar ook dieren krijgen te maken met wat ouderdomskwaaltjes. Behalve wat grijze haren, minder zicht en doofheid (niet de Oostindische)…merken we het soms  niet eens. Zo van de buitenkant valt het nauwelijks op. Ze zijn ons ook mét grijze haren, even lief. Toch kunnen bepaalde ouderdomskwaaltjes ervoor zorgen dat het leven er een stuk minder leuk van wordt. Deze lieve senioren kunnen het ons niet vertellen en ondergaan  in stilte de gevolgen van de tand des tijds. Huisdieren noem je “Senior” vanaf de 8 jarige leeftijd bij de hond en de 10 jarige leeftijd bij de kat.

Excuses voor het oudere dier…

We horen het regelmatig om ons heen:

‘Ach, die hond heeft een beetje moeite met opstaan…’. ‘Tja hij slaapt veel…’. ‘Neeh, het laatste rondje heeft ie nooit echt zin…’. Onze kat eet steeds minder, omdat ze zoveel slaapt…ze is al oud…’. ‘Onze kat is zo mager omdat ze niet zoveel meer eet…’. ‘Onze kat eet wel veel maar is eigenlijk nooit dik geweest…’.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het geeft maar aan dat we heus wel weten dat onze dieren ouder worden maar vaak geen idee hebben of zij daar last van hebben. Het is ook moeilijk te bepalen zo van de buitenkant. Wil je werkelijk weten hoe het oudere diere eraan toe is, zul je wat onderzoek moeten doen. Meten is weten tenslotte!

Senioren consultensenioren consult hond

Om ouderdomsongemakken in beeld te brengen en er iets aan te kunnen doen riepen wij de Senioren Consulten in het leven. Kleine onderzoeken die een groot verschil kunnen maken. Simpel en niet te belastend voor het oudere dier. Een senioren consult bestaat uit een consult waarbij de volgende zaken uitvoerig worden bekeken.

 1. Klinisch Onderzoek:
 • Het dier wordt gewogen
 • Hart/longen worden beluistert
 • Vachtconditie wordt bekeken
 • Conditie van het gebit wordt gecontroleerd
 • Oren/ogen nemen we onder de loep
 • Beweeglijkheid of stramheid wordt beoordeeld
 • Algehele indruk wordt gemaakt.

2. Röntgen e/o Bloedonderzoek:

 • Via bloedonderzoek. Zowel bij de hond als de kat is het vrij eenvoudig wat bloed af te nemen. Het bloed wordt veelal afgenomen uit een hals ader of een ader in de poot. De hoeveelheid bloed is minimaal nog niet eens een hele milliliter. Onze ervaring leert dat bloedafname bij dieren nauwelijks stress oplevert. Bij bloedafname van de kat zal ook direct een bloeddrukmeting worden gedaan.
 • Het maken van röntgenfoto’s. Door de conditie van de gewrichten en het bottenstelsel goed in beeld te brengen wordt goed zichtbaar hier veel slijtage is. Net als bij mensen komt bijvoorbeeld artrose vaak voor bij oudere dieren.

Dankzij de senioren consulten weten we vaak al snel wat er eventueel aan de hand is met het dier en kunnen we hier goed op inspelen. Met de eigenaren worden de resultaten besproken en wordt gekeken naar de best passende behandeling als dit nodig is.

Behandeling voor het oudere dier

Voor het oudere dier kunnen we gelukkig heel veel doen. Hierbij denken wij niet alleen aan medicatie en pijnbestrijding. Andere voeding, voedingssupplementen of therapievormen kunnen ook zeker een zeer groot verschil maken in het leven van het ouder wordende dier. Samen zullen we voor de beste behandelvorm gaan. Want…ouder worden is prima maar dan wel graag een beetje comfortabel.

Actie Seniorenconsult

De maanden oktober, november en december hebben wij een actie in het leven geroepen waardoor de kosten van de senioren consulten lager zullen zijn dan buiten deze periode. Men heeft de keuze uit 3 senioren consult voor zowel kat als hond.oudere dieren kat

 1. Seniorenconsult inclusief een Röntgenfoto voor kat of hond nu voor: €99,95. Normale kosten hiervoor zijn €141,75
 2. Seniorenconsult inclusief Bloedonderzoek voor hond of kat nu voor:  €89,95. Normale kosten hiervoor zijn €134,35
 3. Wanneer er gekozen wordt voor combinatie van een senioren consult met Bloedonderzoek én Röntgenfoto betaalt men slechts €149,95 in plaats van €228,00!
 • Seniorenconsult met bloedonderzoek bij de kat is inclusief bloeddrukmeting t.w.v. €29,50
 • Seniorenconsult met bloedonderzoek bij de kat  is exclusief schilklierbepaling.
 • Schildklierbepaling bij de kat in combinatie met seniorenconsult nu: €22,50 in plaats van €45,00

Deze actie is geldig vanaf 1 oktober tot en met 31 december 2018

Vergeet niet uw keuze te vermelden wanneer u een afspraak maakt.

Deze Seniorenconsulten vinden, zoals alle andere consulten, uitsluitend op afspraak plaats. Röntgenfoto’s maken vindt plaats op onze locatie in Hillegom.

Wij zien onze oudere generatie huisdieren graag tegemoet!