Extra zorg voor huisdieren

opname diergeneeskunde hillegom

Aanvullende geneeskunde en adviezen

Wanneer een huisdier een behandeling of operatie achter de rug heeft kan het zeer zinvol zijn om zo’n behandeling aan te vullen met wat extra zorg. Deze extra zorg voor huisdieren bestaat niet zozeer uit het geven van medicatie. Bij aanvullende geneeskunde moet u denken aan therapeutische behandelingen. Een aantal van onze collega’s binnen het team zijn gespecialiseerd in deze behandelingen. Door onderstaande behandelingen op de juiste manier in te zetten kunnen we net iets meer doen voor het welzijn van het dier.

Lasertherapie:

Een zeer effectieve en moderne manier om het lichaam te laten herstellen en hierdoor pijnvrij te krijgen. Lasertherapie werkt met versterkte lichtstralen waardoor deze stralen zeer veel energie bevatten. Lasertherapie wordt bij ons ingezet door diverse collega’s. Lasertherapie heeft een ontstekingsremmende, pijnstillende werking. Daarbij zorgt het voor versnelt weefselherstel en snellere afvoer van vochtophoping. Lasertherapie bij huisdieren wordt veelal ingezet na trauma, chirurgie en chronische klachten.

Trimsalon:

Naast deze aanvullende behandelmethoden runnen wij ook een eigen trimsalon. Onze collega Rianne Wessels plukt, knipt en kapt uw dier met liefde en desnoods…volgens de laatste trend… Het grote voordeel wanneer u gebruik wilt maken van deze extra service is natuurlijk dat eventuele huidproblemen direct erkend en eventueel behandeld kunnen worden. Rianne is naast paraveterinair ook opgeleid als trimster.

Gedragstherapeutisch advies en hondenschool:

Onze collega Petra Hoogduin heeft zich verdiept in de gedragsleer van hond. Wanneer een hond zich zo gedraagt dat dit gedrag voor problemen in de naaste omgeving zorgt bent u bij haar aan het juiste adres. Onze kliniek heeft een goede relatie met hondenschool Wereldhond. Een prachtige hondenschool waar men het hele jaar zowel binnen als buiten terecht kan voor training met de hond. Ook zij werken samen met erkende hondengedragsdeskundigen.