Chirurgie

Op afspraak  met een assistente of dierenarts kunnen bij ons de meeste operatieve ingrepen worden uitgevoerd.
Onze locatie in Hillegom is uitgerust met een volledige O.K. gebruikmakend van gasanesthesie waardoor het mogelijk is zo goed als elke operatie uit te kunnen voeren. Inmiddels wordt er op deze locatie ook geopereerd volgens de laparoscopische technieken.

Voor specialistische operaties werken wij nauw samen met hierin gespecialiseerde chirurgen die in onze eigen O.K. de operaties  komen uitvoeren.

Vóór de operatie wordt uw dier altijd goed nagekeken in een pre-anaesthetisch (voorafgaand-aan-de-narcose) onderzoek.
Belangrijk is de algehele gezondheidstoestand, de hartfunctie, maar ook het gebit en de eventuele aanwezigheid van parasieten zullen worden onderzocht.
Daarnaast zijn sommige problemen niet aan de buitenkant waarneembaar, denk bijvoorbeeld aan een verminderde functie van de lever of nieren.
Omdat de narcosemiddelen onder andere door deze organen worden afgebroken en uitgescheiden, is ons dringende advies om, als het dier ouder dan 5 jaar, een bloedonderzoek te doen.

Tijdens de operatie staat uw dier onder continue bewaking via apparatuur die het                                          hart, de ademhaling, de lichaamstemperatuur en de zuurstofverzadiging in het bloed bewaakt.
Onze paraveterinairen zijn speciaal opgeleid  voor het werken met deze apparatuur en het bewaken van de narcose van het dier.
Door deze manier van werken wordt het operatierisico tot een minimum beperkt.

U ontvangt nadat u een afspraak voor chirurgie bij ons heeft gemaakt altijd een “operatiebrief” waarin u kunt lezen wat u kunt verwachten omtrent de operatie. Om alvast een idee te krijgen over uw bijdrage aan de zorg voor uw dier kunt u op onderstaande linkjes klikken  hier kunt u de operatiebrief alvast inzien.