Sileo tegen vuurwerkangst

Sileo bij vuurwerkangstSileo

Sileo is een nieuwer middel met een angstremmende werking. De werkzame stof in deze is dexmedetomidine. Dexmedetomidine werkt in een zeer lage dosering angstremmend. Het middel werkt niet als een slaapmiddel. De dieren blijven daarom volledig functioneel en raken niet verslapt. Wat een enorm groot voordeel is in tegenstelling tot medicatie waarvan het dier spierverslapping krijgt. Spierverslappende middelen tijdens de jaarwisseling zullen trauma alleen maar vergroten omdat niet natuurlijk gereageerd kan worden op de waargenomen angstprikkel.

Sileo wordt aangeboden in een spuit met wat plakkerige vloeistof vrij van smaak. Deze gel brengt men aan op het wangslijmvlies, zover mogelijk achterin. Maar niet in de bek. Belangrijk: niet op of onder de tong, maar in slijmvliesplooi achterin wangzak. Tussen de lip en de kiezen in is de meest ideale plek. Het is geregistreerd alleen voor honden maar het werkt ook voor katten. Dit product is nog niet geregistreerd voor katten!

Sileo mag elke 2-3 uur gegeven worden en werkt na een kwartier tot een uur. Meest ideaal is om elke 2,5 uur een dosering toe te dienen. Sileo mag in totaal maximaal 6 keer achter elkaar gegeven worden.

Het product is verpakt per 3 ml in en de dosering gaat per stip; per stip is het 0,25ml. Wij helpen u in onze kliniek uiteraard met de dosering ervan.

Verpakking mag max 4 weken geopend zijn. Dit product kan zeker bijdragen aan een minder angstige jaarwisseling voor het huisdier.

Kindveilige verpakking.