Sileo tegen vuurwerkangst

Sileo product-spotlight-sileo-min-730x663

Sileo is een nieuwer middel tegen angst en opwinding ontstaan door harde geluiden. De werkzame stof in deze is dexmedetomidine. Dexmedetomidine werkt in een zeer lage dosering Het middel werkt niet als een slaapmiddel maar puur angstremmend. De dieren blijven daarom volledig functioneel en raken niet verslapt. Wat een enorm groot voordeel is in tegenstelling tot medicatie waarvan het dier spierverslapping krijgt. Spierverslappende middelen tijdens de jaarwisseling zullen trauma alleen maar vergroten omdat niet natuurlijk gereageerd kan worden op de waargenomen angstprikkel.

Sileo is geformuleerd in een spuit met wat plakkerige vloeistof met een mint smaak. Deze pasta brengt men aan op het slijmvlies, zover mogelijk achterin de bek. Belangrijk: niet op of onder de tong, maar in slijmvliesplooi achterin wangzak. Het is geregistreerd alleen voor honden maar het werkt ook voor katten. Dit product is nog niet geregistreerd voor katten!

Sileo mag elke 2-3 uur gegeven worden en werkt na een kwartier tot een uur. Interval tussen de giften moet minimaal 2 uur zijn en mag maximaal 5 keer achterelkaar gegeven worden. Daarna dient er 12h tussentijd te worden ingelast.

Het product is verpakt per 3 ml in en de dosering gaat per stip; per stip is het 0,25ml. Wij helpen u in onze kliniek uiteraard met de dosering ervan.

Verpakking mag max 2 weken geopend zijn. Dit product kan zeker bijdragen aan een minder angstige jaarwisseling voor het huisdier.

Kindveilige verpakking.