Oudere kat vaccineren en controleren

De oudere kat en de preventieve check

Wanneer de oudere kat bij ons op bezoek komt voor de jaarlijkse De oudere kat vaccineren en controlerenvaccinatie kunnen we dit combineren met een uitgebreide controle. Deze controle noemen wij de preventieve geriatrische check.

Voorkomen is beter dan genezen is in dit geval zeker waar. Vandaar dat we de conditie van ogenschijnlijk gezonde dieren checken. Deze controle voor de oudere kat of geriatrische check kunnen wij uitvoeren bij de kat in de leeftijd van 10 jaar en ouder. Wij adviseren deze check om toekomstige problemen voor te kunnen zijn. Een oude kat gaat vaak z’n gangetje maar krijgt ook zeker te maken met gebreken die nu eenmaal bij het ouder worden horen. Het af en toe maken van een “tussenstand” betekent voor veel oudere dieren een stap in de goede richting. Oud worden is prima, maar dan graag een beetje comfortabel. De kosten, in combinatie met de vaccinatie bedragen: €85,00

De geriatrische check bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Bloedafname.
  2. Bloeddrukmeting
  3. Urine onderzoek.
  4. Vaccinatie

Door deze drie relatief eenvoudige en pijnloze onderzoeken uit te voeren kunnen wij de interne conditie van de oudere kat goed beoordelen. De uitslagen van deze onderzoekjes zijn van groot belang voor het welzijn van de kat. Denk bijvoorbeeld aan nierproblemen die op deze manier snel erkent en begeleid kunnen worden. Blaasproblemen of suikerziekte worden op deze manier opgespoord.

Door het onderzoek in combinatie met de vaccinatie aan te bieden kunnen wij de kosten flink verlagen. Bovendien hoeft de kat maar 1x meegenomen te worden. En dat is voor de kat een prettige bijkomstigheid. De vaccinaties en onderzoeken vinden in onze speciaal ingerichte kattenkliniek plaats.

Wanneer u uw oudere kat wilt laten controleren maar geen vaccinatie nodig heeft, kan dit ook. Dan betaalt u voor de drie bovengenoemde onderzoeken het volledige bedrag. Deze bedragen vindt u op onze pagina: Tarieven