Vuurwerkangst verminderen met Pexion

Pexion als 1e keus bij vuurwerkangstVuurwerkangst te lijf met pexion

Onze 1e keus voor medicatie tegen vuurwerkangst bij honden is Pexion. Dit is een relatief nieuw medicijn dat oorspronkelijk op de markt is gebracht voor honden met epilepsie (als monotherapie of samen met fenobarbital). Inmiddels is het ook geregistreerd voor dieren die last hebben van angst voor harde geluiden. Om precies te zijn: “Voor het verminderen van onrust en angst geassocieerd met een fobie voor harde geluiden bij honden.” Het medicijn Pexon wordt oraal toegediend. En wordt 2x daags gegeven. Ons advies is om 2 dagen voor de jaarwisseling te beginnen met het toedienen van Pexion. Vanaf 29 december.

Meer eetlust

Het kan voorkomen dat dieren hongeriger lijken tijdens het gebruik van Pexion. Dit is een veel voorkomende bijwerking. Een bijkomend voordeel hiervan zou kunnen zijn dat de hond of kat gevoerd kan worden tijdens het horen van het vuurwerk. Hierdoor wordt het mogelijk om de hond of kat een prettiger associatie krijgt met vuurwerk. Uiteraard is dit niet de hoofdzakelijke werking van Pexion. Dien de tabletten toe vóór het eten.

Geen spierverslapper

In tegenstelling tot de medicatie die voorgaande jaren wel werd ingezet, zorgt Pexion ervoor dat het dier niet verlamd of sterk versuft raakt. Vroeger werden tabletten voorgeschreven die het dier letterlijk lam legde. De spieren werkten niet meer mee door de verslapping die het medicijn teweeg bracht. Het grote nadeel hiervan was natuurlijk dat het dier nog wel de prikkels ontving en de angst voelde maar zich niet kon verplaatsen. Zo leek het dier in de beleving van de eigenaren zich rustig te gedragen maar intern was de paniek uiteraard nog even groot. Zo mogelijk nog groter. Hierdoor werd de kans op enige gewenning aan vuurwerk of harde geluiden tot het minimale gebracht.

 

Dosering:

2 x daags 30mg per kg lichaamsgewicht. Voor de juiste dosering helpen wij u uiteraard graag verder. Bel 0252-518020 voor afspraken en advies.