Tandheelkunde bij huisdieren niet langer onderschat

Bij ruim 75% van de honden en katten ouder dan 3 jaar vormt zich tandplak op de tanden en kiezen. Dit wordt later omgezet in tandsteen. Uiteindelijk kunnen de bacteriën die onder de plak zitten en daar goed kunnen groeien, zorgen voor stank, ontsteking en pijn. Het tandvlees, de tanden en de kiezen worden hierbij aangetast.
Wanneer het gebit vies geworden is, adviseren we het gebit te laten reinigen. Dit gebeurt onder algehele narcose. Bij zo’n professionele gebitsreiniging zal het hele gebit én de bek onderzocht worden. Hierbij zullen we meestal eerst het tandsteen verwijderen om goed de tand of kies en het tandvlees hieronder te onderzoeken. Soms is het nodig om ook röntgenfoto’s van het gebit te maken om de gebitselementen en het bot goed te beoordelen.
Hierna kan een goed advies gegeven worden en de juiste behandeling plaatsvinden.

Onze kliniek heeft tandheelkundige apparatuur, waarmee intensieve behandeling van het gebit kan plaatsvinden.
Ook beschikken we over een apart dentaal (gebits-) röntgenapparaat, waarmee we de kleinste details van het gebit goed in beeld kunnen brengen.
Na een mondtoilet onder narcose, begeleiden wij u bij het onderhoud van het gebit van uw huisdier met adviezen en gebitscontroles.
Ons tandheelkundige team zal zich over uw dier ontfermen.

Preventieve gebitsconstroles worden uitgevoerd door onze hiervoor speciaal opgeleide paraveterinairen. Zij zijn opgeleid als mondhygiënisten bij huisdieren en hét aanspreekpunt voor de eigenaar die vragen heeft over de gezondheid van het gebit van zijn of haar dier. Zij verzorgen gebitsreinigingen onder lichte narcose tegen gereduceerd tarief. Dit kunnen wij aanbieden zolang de gebitsproblemen kunnen worden aangepakt door grondige reiniging en polijsten. Wanneer er extra behandelingen noodzakelijk zijn, zoals het trekken van een kies of tand en/of röntgen van het gebit dan zal de behandeling worden overgenomen door één van onze dierenartsen. Gebitsbehandelingen waarbij het noodzaak is tanden of kiezen te verwijderen zijn van dien aard dat zij een veel grotere impact op het dier hebben. Vandaar ons motto; “voorkomen is beter dan genezen”. Deze gebitsconsulten vinden plaats op afspraak en op beide locaties.