Ziektekostenverzekering?

huisdierziektekosten verzekeringVerzekeren, ja of nee…?

Het hebben van een huisdier betekent ook verantwoordelijk zijn voor een goede verzorging. Die zorg behelst meer dan goede voeding of een mooie mand. Een goede verzorging betekent ook dat u financieel voorbereid bent op de kosten van onvoorziene medische behandelingen. Ook uw hond of kat kan een ongeluk krijgen of ernstig ziek worden. De kosten van de behandeling en/of medicatie kunnen dan behoorlijk oplopen. Een rekening van een paar honderd euro is dan eerder regel dan uitzondering. Op zich geen punt, maar u moet wel financieel in staat zijn om deze kosten op dat (onverwachte) moment te kunnen betalen.

Ongevallen- en ziektekostenverzekering voor uw dier. Een prettige zekerheid.
Misschien weet u het al of nog beter, misschien heeft u er al een afgesloten voor uw hond, kat, konijn of papegaai: het is namelijk mogelijk om voor uw dier een ongevallen- en ziektekostenverzekering af te sluiten. Bijna alle medische kosten ten gevolge van een ongeval en/of ziekte worden dan door de verzekering vergoed. Een prettige zekerheid op een moment dat u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Vergelijkbaar met de humane verzekeringen zijn er ook bij de verzekering voor dieren beperkingen en uitzonderingen. Deze zijn echter zeer redelijk en staan duidelijk vermeld in de polisvoorwaarden zodat u vooraf weet wat u wel of niet kunt verwachten met betrekking tot de vergoedingen.

Wel/niet verzekeren? Bij wie verzekeren?
De afweging of het verstandig is om uw huisdier te verzekeren, moet u zelf maken. In algemene zin is het zo dat als u geen spaarpotje heeft waaruit u de kosten van de medische behandeling kunt (wilt?) betalen, het verstandig is om uw huisdier te verzekeren. Er zijn in Nederland inmiddels aardig wat aanbieders met allemaal zo hun eigen voorwaarden. Ons advies is om zelf goed uit te zoeken welke verzekering het beste bij u past. Laat u vooraf goed en duidelijk informeren. Op www.verzekerjehuisdier.nl kunt u bijvoorbeeld verschillende premies en vergoedingen met elkaar vergelijken.

Kosten van een verzekering.
De kosten van een verzekering zijn afhankelijk van de leeftijd en het ras van uw dier, en natuurlijk welke dekking u kiest. Ter indicatie kunt u op de sites van de verschillende aanbieders een vrijblijvende premieberekening maken, een offerte aanvragen of direct een polis afsluiten. U weet dan precies waar u aan toe bent.

Tot slot.
Uw dier is voor zijn verzorging afhankelijk van de mens. De eigenaar moet zich er van bewust zijn dat hij verantwoordelijk is voor het welzijn van zijn huisdier. Financieel voorbereid zijn op de kosten van een onvoorziene medische behandeling hoort daar ook bij. Dat kan door het afsluiten van een goede ongevallen- en ziektekostenverzekering.